Snowboard-Bang vant prestisjetung filmpris

Se eksklusivt klipp fra filmen på VGTV

Nå vil også Mikkel (23) til Sotsji-OL

(VG Nett) Mikkel Bang (23) droppet snowboard-VM på hjemmebane i fjor til fordel for filminnspilling i fjellene utenfor OL-byen Vancouver. Nå har er han tildelt en prestisjetung utmerkelse for video-scenene fra villmarken.

- Jeg startet i slutten av februar og var ikke ferdig før i mai. Det er en skikkelig jobb, altså, sier Mikkel Bang til VG Nett.

Sist fredag ble han tildelt Årets beste video-del - eller «part» på fagspråket - da det anerkjente amerikanske magasinet Transworld Snowboarding for 14. gang etter en omfattende avstemning kåret «årets beste» i en rekke kategorier.

Her kan du se Mikkel Bangs bidrag til Burton-filmen «13» som er kåret til den beste «part» av alle scener i alle snowboard-videoer i fjor.

Horgmo fikk utmerkelse

Torsdag er han hjemme i Oslo etter en måned langt opphold i USA, blant annet med fotografering for sponsoren. Det ble avsluttet med prisutdelingen som går for å være den største «festen» i snowboarding.

VANT PRIS: Norske Mikkel Bang, her i 2010. Foto: Scanpix

Norges ferske X-Games vinner i Big Air, Torstein Horgmo (25), fikk utmerkelsen «lesernes valg» for tredje gang på rad i Fillmore Auditorium i Denver - men valgte ifølge landslagssjef Thomas Harstad å trene i Breckenridge framfor sceneopptreden.

Horgmo vant torsdag European Open i slopestyle i Laax, uten å ha kjørt finalen. Den ble avlyst på grunn av veldig sterk vind og store snømengder. Dermed ble resultatet fra semifinalen onsdag gjeldende som finaleresultatet, med Horgmo på førsteplass foran Canadas Mark McMorris.

Ståle Sandbech (19) tok på 5. plass og fjorårsvinner Aleksander Østreng (21) 8. plass.

Prestisjepris

Mikkel Bang var imidlertid til stede og tok imot sin pris, som er blant de mest ettertraktede. Filminnspilling står høyt i kurs hos snowboarderne og brett-fansen.

- På grunn av at jeg deltok i konkurranser i begynnelsen av sesongen (2011/12), fikk jeg ikke filmet så mye som kjørerne som bare filmer pleier å gjøre. De holder gjerne på fra desember til mai. Men jeg sto opp før solen og dro ut i skogen uansett vær, sier Mikkel Bang.

- Du kan se at jeg har vært mye i skogen, sier han om sitt bidrag i videoen.

Kjøringen hans og opptakene av den ble gjort i Squamish halvannen times kjøring fra Vancouver, ikke veldig langt fra Whistler Mountain der alpint ble arrangert under OL for tre år siden. Han forteller at han tok førerkort, kjøpte bil og snøscooter for å legge til rette for mest mulig tid ute i naturen med brettet - og videokameraet.

Mikkel Bang, som ble oppdaget og fikk kontrakt av utstyrsgiganten Burton som 13- åring, åpnet denne sesongen med å vinne verdenscupen i slopestyle i konkurranse med så å si hele verdenseliten på New Zealand i august.

Uhell

Da han kom hjem fra USA til Oslo, dro han imidlertid umiddelbart etter ankomst ut sammen med en kamerat for å stå på skateboard. Det gikk så galt som det kunne da han hektet det i rampen og stupte mot bunnen av den - og brakk venstre overarm.
Rett av, som han uttrykker det.

- Dermed var hele sesongen ødelagt, sier Mikkel Bang.
Nå har han to måneder igjen av en seks måneder lang rehabilitering.

- Jeg har holdt meg i form, har trent og spilt mye gitar, lagd god mat - det er mye venting. Det må til fordi kroppen min og snowboard er jobben min, sier Mikkel Bang.

For ett år siden uttalte han til VG at Sotsji-OL neste år var uaktuelt for ham. Nå røper han at han har snudd. Han vil veldig gjerne «gripe sjansen» når slopestyle for første gang står på OL-programmet. Men har er klar over at det kan bli vanskelig å ta en av de fire kvoteplassene Norge er tildelt i slopestyle for menn.

Det er bare å nevne Torstein Horgmo, Ståle Sandbech, Gjermund Bråten og Ulrik Badertscher, så skjønner man at Mikkel Bang «har litt å jobbe med».

- Alle de gutta er kjempesultne. Det vil kreve mye av meg. Det er ganske vilt nå, med trippelcorkene - som jeg ikke har prøvd, sier Mikkel Bang.

- Hvorfor har du snudd med hensyn til OL-deltakelse?

- Jeg er ikke gammel, men jeg er blitt litt eldre. OL er en mulighet man burde ta når man har den. Jeg ser det som siste innspurt i min karriere i konkurranser, som jeg har holdt på med i elleve år. Uansett om det blir OL eller ikke på meg, vil jeg etter neste år satse på å kjøre fritt i de store fjellene for å komme bort fra snowboard-sirkuset, sier Mikkel Bang.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder