Hva er dette?

I KANONSLAG: Viktor Hovland har imponert mange med sitt spill på golfbanen den siste tiden. Her fra 3M Open forrige helg. Foto: SAM GREENWOOD / GETTY IMAGES NORTH AMERICA/NTB SCANPIX

Viktor Hovland oddsfavoritt i PGA-turnering

Torsdag spiller han sin fjerde PGA-turnering som proff. Likevel lanseres Viktor Hovland (21) som oddsfavoritt i turneringen med drøyt ni millioner i førstepremie.

 • Knut Arne Hansen

Artikkelen er over ett år gammel

Det er i PGA-turneringen John Deere Classic, som spilles i Illinois, en rekke spillselskaper har nordmannen som favoritt.

– Det er utrolig kult. Man blir jo litt overrasket, det er forskjell på å være favoritt, og å være blant favorittene, sier tidligere golfproff og Eurosports ekspertkommentator Marius Thorp til VG.

Her er dagens oddstips

Riktignok er dette en turnering uten de beste spillerne i verden. Med The Open Championship kommende uke gjør golfens største stjerner sine siste forberedelser til sesongens siste majorturnering.

Ifølge Norsk Golf, som først omtalte nyheten, er ingen av topp-50-spillerne i verden med i Illinois denne uken.

les også

Slik blir golfkometen Viktor Hovlands nye liv

Pluss content

Med det utgangspunktet og Hovlands prestasjoner den siste tiden, kan Thorp forstå spillselskapene som har nordmannen som favoritt.

– De profilene som er med er ikke i god form, og har ikke hatt noen god sesong. Viktor kommer med god form og stor selvtillit. I tillegg blir det forsterket ved at hans tidligere lagkamerat, Matthew Wolff, vant forrige helg. Det viser at de gutta er «the real deal».

Thorp påpeker riktignok at det er stor forskjell på å være oddsfavoritt i fotball og i golf.

– Nå er man en blant 150 spillere. Alle kan vinne. I fotball er det tre utfall.

Har spilt inn 2,6 millioner på tre uker

Helgens turnering er som nevnt Hovlands fjerde PGA-turnering etter at han ble proff. Han har tidligere i år vist hva som bor i ham ved å bli beste amatør i både Masters og US Open. Mot hele verdenseliten ble han nummer 32 i Masters og nummer 12 i US Open.

Nå har han fulgt opp med å spille inn 2,6 millioner på sine første tre turneringer som proff.

– Jeg synes han har startet sin proffkarriere veldig bra. Han hadde en skuffende siste dag av Travelers Championship, men da lærte han nok litt om hvordan det er og hvordan man skal legge opp en turnering. De siste to turneringene har vært fantastiske, nesten perfekte. Det er små, små marginer som gjør at han ikke har to plasseringer helt i toppen.

– Nå spiller han med lavere skuldre og stor selvtillit, legger Thorp til.

Og skulle Hovland gå til topps i John Dere Classic venter en førstepremie på drøyt ni millioner kroner.

Kan sikre plass på PGA-touren

Men det er ikke bare penger som ligger i potten for det norske golfesset. En topp-plassering kan også langt på vei sikre ham en plass på PGA-turen neste sesong.

– Det er ingen tvil om at det er det store målet hans, sier Thorp.

Ifølge Norsk Golf ligger Hovland nå på en 180. plass med 121 poeng i FedEx-cupen – en poengserie basert på PGA-turen. For å sikre seg plass på PGA-turen neste sesong må han havne blant de 125 beste.

les også

Hovland møtte Ryder Cup-kapteinen: – Det er jo en drøm

Hovland har i utgangspunktet to turneringer på å klare det – helgens turnering og Wyndham Championship første helgen i august. Men han kan også få muligheten til å spille både Barbasol Championship og Barrabuda Championship. Begge mindre turneringer på PGA-turen - med mindre poeng i FedEx-cupen.

– Ingen vil bli overrasket om han klarer å ende blant de 125 beste og sikre plass på PGA-turen neste sesong, mener Thorp.

Norsk Golf skriver det kan holde med for eksempel en andreplass eller to fjerdeplasser.

Får ny mulighet

Skulle Hovland ikke lykkes å ende blant de 125 beste på PGA-turen, vil han uansett få en ekstra sjanse til å sikre seg en plass på turen neste sesong. Det får han gjennom sluttspillet på Korn Ferry-turen (nivå to), som avgjøres over tre turneringer.

– Jeg tror ikke Viktor blir skuffet om han må gjennom Korn Ferry-finalen. Det er en turneringsform som passer han bra med tre turneringer. Jeg tror han vil like sjansene sine der, sier Thorp.

les også

Golf-Hovland signerer for svensk klesgigant

De 25 beste sammenlagt på Korn Ferry-turen får plass på PGA-turen neste sesong. I tillegg får de 25 beste i finalen, utenom de 25 beste sammenlagt fra turen, en plass på PGA-turen neste sesong.

– Han vil ha gode muligheter der, og i verste fall vil ha få en rettighet til å spille Korn Ferry-turen neste sesong, samt få så mange invitasjoner til PGA-turen han vil, sier Thorp.

VG-tips: Topp-ti-plassering

Hos Norsk Tipping står Hovland-seier til 15,00 i odds. Noe som i og for seg er et spennende spill, men en topp-fem-plassering til 4,50 er kanskje vel så spennende.

Ettersom marginene er små i golf, og det ofte skiller lite veldig lite i toppen anbefaler vi spillet «ja» til en topp-ti-plassering til 2,70 i odds. Spillestopp for turneringen er torsdag kl. 13. Turneringen kan du følge på Eurosport Norge.

Les også

 1. Hovland-avskjeden som fikk treneren til å strigråte

  PEBBLE BEACH, CALIFORNIA (VG) Her går sensasjonsgolferen Viktor Hovland og hans collegetrener og caddie av banen sammen…
 2. Hovland storspilte – har spilt inn 2,6 mill. på tre uker

  Viktor Hovland (21) imponerte og gikk sisterunden i Minnesota på 65 slag, seks under par.
 3. Golf-Hovland «puttet» million-premie etter super-finish

  Viktor Hovland (21) spilte seg voldsomt opp på resultatlisten etter en fantastisk siste runde i PGA-turneringen i…
 4. Fantastisk US Open-avslutning for Hovland: - Det var kult, dette!

  PEBBLE BEACH/OSLO (VG) Golfstjernen Viktor Hovland (21) imponerte igjen - og avsluttet U.S. Open fire slag under par.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Viktor Hovland
 3. PGA Golf
 4. Golf

Flere artikler

 1. God avslutning reddet Hovland på en tung dag

 2. Hovland har tjent over seks millioner kroner på «sommerjobben»

 3. Ventura stormer mot plass på PGA-touren

 4. Hovland et steg nærmere PGA-touren

 5. Gyllen mulighet glapp for Viktor Hovland

Fra andre aviser

 1. Hovland fikk ingen pangstart som oddsfavoritt

  Aftenposten
 2. Hovland oddsfavoritt etter en snau måned som proff: – Det er ganske ekstremt

  Aftenposten
 3. Hovland oddsfavoritt etter en snau måned som proff: – Det er ganske ekstremt

  Fædrelandsvennen
 4. Hovland gjør rankingbyks. Nå kan han få PGA-selskap av norsk kamerat.

  Aftenposten
 5. Hovland i rute i PGA-jakten etter nok en stødig runde

  Aftenposten
 6. Hovland gjør rankingbyks. Nå kan han få PGA-selskap av norsk kamerat.

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no