GULL-GUTT: Johannes Høsflot Klæbo tok tre VM-gull i Seefeld og tok verdenscupen sammenlagt forrige sesong. Her er han på samling på Sognefjellet i begynnelsen av mai. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Klæbo om overgangen til nytt lag: – Viktigst at morfar får ha noen av de siste ordene

Johannes Høsflot Klæbo (22) er godt i gang med sin første sesong med ny trener. Men det er fortsatt morfar Kåre Høsflot (76) som tar avgjørelsene om treningen.

Klæbo har byttet lag og trener, fra sprint og Arild Monsen til allround og Eirik Myhr Nossom. Men en ting står fast: Morfar Kåre Høsflot skal ha det nest siste ordet om trening. Det aller siste ordet har han selv.

– Jeg har vært strålende fornøyd med Arild, og det samarbeidet han og morfar har hatt har vært fantastisk. De har ringt hverandre ofte. Jeg tror morfar kommer til å fortsette og ringe Arild, for han er en god mann, sier Klæbo.

les også

Klæbo om manglende avtale: – Vi er på god vei

Onsdag vant han Kirkebakken Grand Prix i Hamar, torsdag ble 22-åringen nummer 14 under Oslo Skishow i Holmenkollenm Sindre Bjørnestad Skar vant. Nå er han på samling med allroundlaget på Sjusjøen.

– Nå får morfar og jeg en ny sparringpartner, Eirik er veldig god til å stille spørsmål. Han er flink, sier Klæbo om sin nye trener.

RADARPAR: Johannes Høsflot Klæbo og morfar Kåre Høsflot fikk prisen «årets radarpar» da Trøndelag idrettskrets arrangerte Idrettens Hederskveld i oktober i fjor. Foto: LINE MØLLER / VG

Morfar har trent barnebarnet siden barndommen og det er han som bestemmer.

– For meg er det viktigste at morfar får ha noen av de siste ordene. Men han trenger noen å sparre med, der tror jeg Eirik blir en god mann på linje med det Arild har vært, sier Klæbo til VG.

Husker du at Klæbo lekte med Sergej Ustjugov på sisteetappen under VM-stafetten?

les også

Klæbo: – Morfar står og tripper på trappa klokka kvart på seks på morran

VG snakket med VM- og OL-vinneren under samlingen på Sognefjellet i begynnelsen av juni.

– Det er en fordel om Eirik og Arild også snakker godt sammen, den overgangen der tror jeg ikke blir så stor, sier Klæbo.

les også

Klæbo hyller morfaren etter historisk gull

Nossum opplevde eventyrlig suksess i sin første sesong som hovedtrener med VM-gull på samtlige distanser og stafett.

– Jeg må spille veldig på lag med Kåre, for han kjenner Johannes bedre enn jeg gjør. Det er alltid en utfordring med nye utøvere, på mange kjenner jeg igjen faresignalene, men det gjør ikke jeg nødvendigvis der, sier Nossum til VG.

Men han er litt uenig med Klæbo i hvem som har det nest siste ordet i trening etter skiløperen selv. Om det nest siste ordet sier han:

– En kombinasjon av meg og Kåre. Vi tre har en ekstremt god dialog.

Ustjugov slo Klæbo i frustrasjon under sprinten:

Situasjonen med morfar som trener er ny for allroundtreneren.

– Jeg har aldri opplevd å være i en siste-ordet-diskusjon, sier Nossum.

Arild Monsen vil fortsatt følge Klæbo tett.

– Jeg har sagt at jeg vil være på treningsdagboka hans, og det sa de ja til, sier Monsen til VG og fortsetter:

– Alle vil ha Johannes på et lag. Han er lista, den man har å strekke seg etter. Det brukte vi for alt det var verdt.

les også

Klæbo på husjakt blir samboer: – Jeg ser lyst på det

Kommende sesong er det ikke mesterskap. Men flere tourer. Nossum håper Klæbo skal løfte allroundlaget.

– Det er veldig bra å ha ham på laget, for han har spisskompetanse som ikke mange andre på laget ikke har. Det hadde vært tjenesteforsømmelse om vi ikke klarte å trekke noe lærdom fra Johannes til dem og motsatt, for vi har også verdensmestere og en olympisk mester på distanse på laget, sier Nossum.

Det er fem måneder til verdenscupåpningen i Finland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder