BLÅMANDAG: Suzann Pettersen har vært nødt til å tåle voldsomt mye kritikk det siste døgnet. Foto: Helge Mikalsen , VG

Pettersen legger seg flat: – Jeg er sønderknust

Suzann Pettersen (34) gjør helomvending etter helgens drama, og beklager nå hendelsen som satte golfverdenen i harnisk.

  • Lillian Holden

Artikkelen er over fire år gammel

– Jeg har aldri følt meg mer sønderknust og oppriktig lei meg enn jeg er for det som skjedde i Solheim Cup søndag. Jeg er så lei meg for at jeg ikke så det store bildet i kampens hete, skriver Pettersen på sin Instagram-profil mandag.

Den norske golfstjernen har fått miljøet til å rase etter en hendelse under gårsdagens Solheim Cup. Det var på det 17. og nest siste hullet i fourballkampen sammen med Charley Hull (19) at det tilsynelatende ble uavgjort mellom lagene.

Les også: Tutta: – Jeg er alltid bråkmakeren

For å forklare hele hendelsen på en enklest mulig måte: Angela Lee hadde igjen en putt cirka 60 centimeter fra hullet. Mens de europeiske jentene begynte å gå mot det neste, og siste, hullet, trodde Lee at Pettersen og Charley Hull hadde «gitt bort» putten - det vil si at hun ikke trengte å slå, men fikk registrert ett slag.

Suzann Pettersen sa til dommeren at de ikke hadde sagt noe om at putten var «gitt bort», Lee fikk straffeslag for forseelsen og dommeren bestemte dermed at Europa hadde vunnet hullet.

KONTROVERS: Alison Lee var den som fikk straffeslag etter at Suzann Pettersen hadde varslet dommeren om regelbrudd. Foto: Helge Mikalsen , VG

Konklusjon: Pettersen hadde rett i at Lee hadde brutt reglene, men amerikanerne mente det var usportslig av den norske 34-åringen å si fra til dommeren.

Bakgrunn: Derfor ble det drama rundt Pettersen

Den massive kritikken lot ikke vente på seg, men Pettersen var klar på at hun mente hun ikke hadde gjort noe galt. Da VG snakket med henne i går, sa hun at hun ville gjort nøyaktig det samme om igjen.

VGTV: Se situasjonen som «alle» snakker om

– Har sviktet laget

Mandag har Pettersen gjort helomvending, og angrer på hele episoden.

– Jeg gjorde mitt beste for laget mitt, og satte én enkelt kamp og poenget foran god sportsånd og golfsporten. Jeg føler jeg har sviktet laget mitt, og jeg er lei meg, sier hun.

Videre følger Pettersen opp med å beklage overfor det amerikanske laget, som tapte poenget etter den norske jentas varsling. USA vant for øvrig likevel Solheim Cup, etter en fantastisk opphenting der Pettersens kamp mot Angela Stamford ble avgjørende. Den norske golfproffen gikk på et sviende tap.

VGSPORTEN I DAG: Hørt om Astrid Lindgrens «Lotta i Bråkmakergata»? I dag har VG Sporten denne forsiden, prydet av «Tutta i Bråkmakergata». Foto: , Faksimile

– Jeg håper med tiden at det amerikanske laget kan tilgi meg, og de skal vite at jeg har lært en viktig lekse om hva som virkelig er viktig i denne idretten, som har gitt meg så mye her i livet.

VGTV: Tutta til VG: – Big girls don't cry

Oppklarende prat

Pettersen skriver videre at hun har snakket med lagkapteinen til det amerikanske laget i morgentimene mandag. Der fikk de to seg en god prat om hva som hadde skjedd, og den norske golfstjernen sier at hun ba om unnskyldning og fortalte hvor lei seg hun var for det som hadde skjedd.

– Til de som er glade i golf og som så dette på TV: Jeg er lei meg for måten jeg oppførte meg på. Jeg kan være så mye bedre enn dette, og være en ambassadør for sporten.

Pettersen følger også opp med at dersom hun kunne endret søndagens hendelse på noen måte, ville hun ha gjort det.

Nå har hun satt seg på flyet hjemover, og den kommende tiden skal hun gå flere LPGA-runder. Det forsikrer hun om at hun er klar for.

– Jeg vil jobbe hardt for at dere skal få tilbake troen på meg som en som spiller hardt, rettferdig og på riktig måte.Kommersielt samarbeid: Rabattkoder