REMIS: Magnus Carlsen har slitt med å finne formen under Sinquefield Cup, men var godt fornøyd med å bryte Caruanas rekke. Foto:MARIANNE VIKÅS,

Carlsen brøt Caruanas seiersrekke

Carlsen: – Jeg ble stående litt tvilsomt

ST. LOUIS (VG) Det endte med remis mellom Magnus Carlsen (23) og Fabiano Caruana (22). Carlsen brøt italienerens utrolige vinnerrekke, men turneringsseieren er Caruanas.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

– Det var greit nok. Jeg ble stående litt tvilsomt, tror jeg. Han fant ikke noe klart, så ebbet det ut i remis etterhvert, sier Magnus Carlsen til VG kort tid etter at partiet var over natt til fredag norsk tid.

Carlsen gikk for en aggressiv åpning mot italieneren som før dagens parti stod med utrolige syv av syv poeng i Sinquefield Cup i St. Louis i USA.

– Jeg prøvde å spille noe han ikke var så vant med, men så spilte han som jeg ikke hadde forventet og da valgte jeg å spille litt aggressivt. Det var kanskje ikke et kjempegodt valg, fordi han ble stående ganske godt, sier Carlsen og fortsetter:

– Men jeg greide i alle fall å stoppe rekken hans, sier han med et smil.

VGTV:Se dokumentaren om Magnus Carlsen

Håper på god avslutning

Med remis står Caruana nå med 7,5 poeng av 8 mulige. På andreplass ligger nordmannen med 4,5 poeng - og har dermed ikke sjans til å hevde seg overfor italieneren med kun to runder igjen.

TOPPOPPGJØR: Caruana stod ubeseiret før dagens match mot Carlsen. Dette bildet er tatt rett før partiet startet. Foto:MARIANNE VIKÅS,

– Han spilte bra - veldig kritiske valg hele tiden. Kanskje han ikke var helt skarp nok i tidsnøden i dag, sier Carlsen om Caruanas spill i dag.

– Hvordan blir det å spille de to siste rundene nå som Caruana allerede har vunnet?

– Jeg kan få en god prestasjon med to gode partier de to siste rundene, og det er det jeg håper på, sier Carlsen.

KOMMENTAR:Slik er spillet om Carlsen

Må bestemme seg om VM

Nordmannen har slitt med å finne formen under den prestisjefylte turneringen, og står altså med 4,5 poeng etter runde åtte.

Han har ikke bare hatt turneringen å tenke på her i St. Louis. Over han henger avgjørelsen han må ta om VM-matchen mot Viswanathan Anand i OL-byen Sotsji i Russland i november.

Team Carlsen har forsøkt å få matchen utsatt eller å få den flyttet fra Sotsji på grunn av uklare omstendigheter rundt kampen. I tillegg gjør det faktum at russiske soldater etter alt å dømme kjemper sammen med de pro-russiske opprørerne i Øst-Ukraina det ekstra problematisk for Carlsen.

FIDE (Det internasjonale sjakkforbundet) gikk til slutt med på å gi Carlsen en utsettelse på å ta avgjørelsen, men kun til førstkommende søndag - dagen etter siste runde av Sinquefield Cup.

Carlsens manager Espen Agdestein har vært kritisk til at de ikke fikk lengre utsettelse.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder