OPPMUNTRING: Marita Engzelius blir gratulert av Suzann Pettersen under Suzann Pro Challenge på Bogstad i fjor. Nå satser Oslo-jenta på å følge i Tuttas forspor inn i LPGA-touren. Foto:Ole Kristian Strøm,VG

Vant i helgen - nå skal Marita (26) opp i «Tutta-klassen»

Marita Engzelius (26) vant i Daytona Beach i helgen. Nå
satser hun på opprykk til LPGA-touren, der Suzann Pettersen spiller.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Seieren - som gjorde at hun avanserte fra 54. til 15. plass på pengelisten - betyr nemlig at den norske kvinnen går rett inn i finalen i kvalifiseringen til LPGA-touren neste år.

- Måler er selvfølgelig å få kortet så jeg kan spille full LPGA-tour, sier Engzelius til VG på telefonen fra Florida.

Suzann Pettersen har vært i særklasse Norges beste golfspiller i mange år. Flere har prøvd å følge henne. Nå håper Marita Engzelius at de blir to norske jenter på den gjeveste golftouren neste sesong.

- Suzann er selvfølgelig en voldsom inspirasjon. Jeg har alltid sett opp til henne og det hun gjør. Og Suzann har alltid brydd seg om meg, sier Marita Engzelius.

Kjemper om LPGA-tour

I fjor fikk hun lov til å spise kirsebær med de store da Pettersen inviterte Engzelius med på sin eksklusive Suzann Challenge-turnering på Bogstad i Oslo.

- Det var selvfølgelig veldig morsomt, sier Engzelius om å spille sammen med jenter som Yani Tseng, Paula Creamer, Beatriz Recari og Jessica Korda.

Nå handler alt om å bygge seg opp best mulig foran turneringen som avgjør om hun slipper inn på LPGA-touren. Den går i desember.

- De 20 beste får «fulle rettigheter» på LPGA-touren, mens de 20 neste får en begrenset mulighet til å spille der.

Engzelius hadde dette «B-kortet» til LPGA-touren i fjor etter at hun i desember 2012 hadde blitt nummer 26 under den tilsvarende finale-kvalifiseringen som hun nå skal spille.

Kjæreste som caddie

Seieren i helgen kom da hun klarte eagle (to under par) i omspillet.

- Det var gøy å få til dette i den aller siste turneringen for sesongen.

- Hadde det vært en skuffende sesong uten denne seieren?

- Nei, det vil jeg ikke si. Jeg har gjort stor fremgang, men har manglet det lille på å få de aller beste plasseringene.

De siste ukene har hun for øvrig hatt kjæresten, Markus Leanderson, som caddie. Med suksess.

- Han har kommet over hit til USA og vi har fungert veldig bra sammen på banen, sier Engzelius.

- Jeg visste at jeg måtte bli nummer én eller to i denne turneringen for å ha noen sjanse til å gå rett inn i finalen i LPGA-kvaliken. Jeg følte at jeg ikke hadde noe å tape. Jeg lå utenfor cutten etter første runde, men så begynte å gli bra.

- Jeg har ikke misset mange cutter i 2014, så nå er jeg optimist for å klare LPGA-kortet, sier Marita Engzelius til VG.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder