Lover at han kommer tilbake i MMA-buret

Hendricks og Lawler kjemper om det ledige beltet

BLIR BORTE: Georges St-Pierre bekreftet under en pressekonferanse i Quebec at han sier fra seg weltervekt-tittelen og blir borte fra UFC-sirkuset for en lengre periode. Foto: Reuters

UFC-stjerne sier fra seg tittelbeltet

Den kanadiske MMA-superstjernen Georges «GSP» St-Pierre (32) bekrefter at han tar seg en pause og sier ifra seg tittelbeltet i weltervekt.

Artikkelen er over seks år gammel

- Jeg har drevet med fighting lenge og har 22 kamper i UFC - 15 av dem har vært tittelkamper. Jeg har holdt på lenge på et høyt nivå, og det har vært mye press og kritikk. Jeg har bestemt meg for at jeg trenger en pause, sa St-Pierre på pressekonferansen hjemme i Canada fredag.

St-Pierre er kåret til landets største idrettsstjerne flere ganger de siste årene - det sier litt om posisjonen hans i det hockeygale landet. St-Pierre har ikke tapt en MMA-kamp siden 2007, og har forsvart UFC-tittelen sin hele ni ganger.

Men etter at han tok en omdiskutert poengseier mot Johny Hendricks i midten av november antydet St-Pierre at han kom til å ta seg en pause.

- Det var mye snakk om hva som kommer til å skje. Det er mye som skjer i livet mitt og jeg må legge hanskene på hylla for en periode. Jeg må bort for en periode. Personlige ting skjer. Jeg må bort litt, det er alt jeg kan si nå. Jeg har blitt slått hardt og jeg vil takke UFC for å ha gitt meg sjansen. Jeg er veldig emosjonell nå, sa en gråtkvalt St-Pierre da han ble intervjuet av UFC-kommentator Joe Rogan oppe i buret.

Nå er det nettopp Hendricks som får sjansen til å kjempe om beltet mange mener han skulle hatt etter oppgjøret mot St-Pierre. Den skjeggete slagmaskinen kastet seg i kanvasen av skuffelse da poengene ble ropt opp og St-Pierre beholdt beltet.
UFC-president Dana White var også i harnisk over at St-Pierre ble utropt til vinner, men har i ettertid moderert sine uttalelser.

FÅR NY SJANSE: Johny Hendricks kan sikre seg beltet som glapp da han tapte knepent og omdiskutert på poeng mot Georges St-Pierre for en måned siden. Foto: PA

Hendricks kan altså likevel sikre seg beltet, og motstander blir Robbie Lawler som har slått Josh Koscheck, Bobby Voelker og Rory MacDonald i tur og orden.

- Jeg stiller tittelen min til rådighet i respekt for de andre utøverne. Jeg kommer definitivt tilbake en dag, og da vil jeg være sterkere, men det blir på mine premisser, sa St-Pierre fredag.

- Jeg er 100 prosent enig og synes det er det riktige å gjøre. Han satte seg ned med oss og fortalte at han hadde personlige problemer for øyeblikket og at han ikke kunne se for seg en ny kampoppkjøring. Dette er en ekte fighter som trenger å være 100 prosent både følelsesmessig og fysisk, sier Dana White om uttalelsene fra St-Pierre.

Natt til søndag er det et nytt UFC-stevne i Sacramento. Demetrious «Mighty Mouse» Johnson forsvarer tittelbeltet i fluevekt mot Joseph Benavidez, og Urijah Faber møter Michael McDonald i en annen meget interessant kamp. Stevnet sendes direkte på CMore Extreme fra kl. 02.00.

PS! Vil du lære mer om MMA? Sjekk ut MMA-skolen på VGTV!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder