LENGE UTE: Hege Bøkko (22) har vært mye syk og ute av form siden hun tok 10. plass på 1000 meter og 14. plass på 1500 meter i Vancouver-OL under trener Peter Mueller. Her gråter hun etter 33. plass på 1500 meter i Sotsji 16. februar. Foto: AP

Sesongen over for Hege Bøkko etter vraking

Skøytesjef Øystein Haugen: - Hun har ikke gått fort nok

Hege Bøkko (22) gråt etter 33. plass på 1500 meteren i OL. Nå er hun vraket til verdenscupen i morgen - og dermed avslutter hun sesongen.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Hun har ikke gått fort nok. For å bli tatt ut til verdenscupen må man ha mulighet til å kjempe rundt A-pulje nivå, det vil si være blant de 20 til 24 beste, forklarer sportsjef Øystein Haugen i skøyteforbundet.
Hege Bøkko vant seks medaljer i tre junior-VM fra 2009 til 2011. I Vancouver-OL tok hun 10. plass på 1000 meter og 14.plass på 1500 meter som 18-åring.

Legger opp?

Siden har hun vært plaget av sykdom, blant annet lungeinfeksjonen twar. Etter at hun ble frisk, har Håvard Bøkkos (27) lillesøster slitt og ikke lyktes med å komme tilbake på det nivået hun var. I Sotsji-OL ble det blant ennet 33. plass på 1500-meteren.

VG har ikke klart å komme i kontakt med Hege Bøkko. Sportssjef Øystein Haugen forteller imidlertid at hun har til hensikt å fortsette skøytekarrieren.

- Ingen har sagt at de legger opp, per nå, sier Øystein Haugen.

Hege Bøkko vil starte neste sesong tidligere enn vanlig, etter at denne tok slutt med 7. plassen for Norge på lagtempo i Sotsji-OL.

Tre kvinner i Inzell

- Hun har mer eller mindre avsluttet sesongen, sier Øystein Haugen.

På spørsmål om hun skal delta i flere konkurranser denne sesongen, svarer han nei.

SISTE KONKURRANSE: Hege Bøkko (22) ble tatt ut til OL, der hun kom på 33. plass på 1500 meteren. Her i deltakerlandsbyen i Sotsji. Foto: Scanpix

Hege Bøkko er vraket til den siste verdenscupen i Inzell i morgen. Hun er heller ikke god nok for verdenscupfinalen i Heerenveen neste helg og allround-VM samme sted 22. til 23. mars.

Camilla H. Farestveit (24), Mari Hemmer (30) og Ida Njåtun (23) er tatt ut til verdenscupen i Inzell og verdenscupfinalen i Heerenveen 14. til 16. mars, mens Ida Njåtun vil være eneste norske kvinne i allround-VM.

OL-vraket til VM

Fredrik van der Horst (24)ble ikke tatt ut til OL. Nå får han sjansen på 5000 meter i Inzell til å kvalifisere seg til verdenscupfinalen i Heerenveen en uke senere. Han er også tatt ut til allround-VM sammen med Håvard Bøkko og Sverre Lunde Pedersen.

- EM var uttak til VM. Ingen andre allroundere var bedre enn Fredrik (van der Horst), svarer Øystein Haugen på spørsmål om van der Horst er god nok for VM, men ikke var god nok for OL.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder