KAN TA GULL PÅ TV 2: Fra v. Petter Northug, Therese Johaug og Andreas Thorkildsen sikter alle mot OL i 2014 og 2016. Foto: Scanpix / montasje: VG Nett
KAN TA GULL PÅ TV 2: Fra v. Petter Northug, Therese Johaug og Andreas Thorkildsen sikter alle mot OL i 2014 og 2016. Foto: Scanpix / montasje: VG Nett

TV 2 snyter NRK for OL-rettighetene

Høydepunktene kan fortsatt ses gratis på norske TV-skjermer

SPORT

Kanalen vil vise opp mot 5000 timer fra lekene

NRKs sportssjef: - Tung dag for oss i NRK Sport

(VG Nett) TV 2 har fått rettighetene til OL i 2014 og 2016 - og mens NRK slikker sårene lover reklamekanalen et supertilbud til seerne.

Publisert: Oppdatert: 15.06.11 18:04

For første gang siden 1960 vil dermed ikke de olympiske lekene sendes på NRK.

I en Twitter-melding levert av TV 2-reporter Morten Stokstad onsdag ettermiddag fremgikk det at kanalen hadde vunnet kampen om rettighetene.

- Avdelingsmøte i TV 2 Sporten nå: Alf Hildrum forteller at TV 2 har kjøpt OL i 2014 og 2016, skrev Stokstad på Twitter.

Stokstad fjernet kort tid etter meldingen. Heller ingen av de andre sentralt plasserte aktørene i TV 2 og NRK ville bekrefte VG Netts erfaring om at rettighetene var i boks. Men en halvtime senere kom bekreftelsen fra offisielt hold - på TV 2s egne nettsider:

- Vi har kjøpt rettighetene til OL i 2014 og 2016. Vi skal vise det på TV, men også på nett og mobil slik at dette blir en større opplevelse en noen gang før, sier Alf Hildrum, som varsler at store deler av de 5000 timene med OL som vil bli produsert vil bli tilgjengelig for det norske folk.

- TV 2 kommer til å vise mer fra de olympiske leker enn det som har vært gjort noen gang før, sier Hildrum.

Satsingen til TV 2 innebærer betalingsordninger både på TV og på nett, ifølge kanlaen. Men:

- De store begivenhetene og der Norge har medaljekandidater skal fortsatt være gratis. Mye av dette vil gå på hovedkanelen vår. Men i tillegg skal de som er spesielt interessert i sport få et tilbud som ikke eksisterer i dag, sier Hildrum til TV 2.

VG Nett-leser:Reklame er selvsagt drit, men kommentatorene hos TV2 kan bli helt ok i forhold til det NRK nå tilbyr.Diskuter her!

Etter det VG forstår har TV 2 punget ut med mellom 40 og 60 millioner kroner for kroner for de to gigantarrangementene.

- Tung dag for oss i NRK Sport. Gratulerer til TV2, skriver NRKs sportssjef Rune Haug på Twitter.

Tapet av rettighetene har ligget i lufta, men er likevel et hardt slag for statskanalen.

Det er vinter-OL i Sotsji i 2014 og sommer-OL i Rio de Janeiro 2016 som nå vil gå på TV 2. NRK har fortsatt rettighetene til de mest populære vinteridrettene utenom ishockey de kommende årene.

Her kan du lese mer om