SESONGSTART: Mandag sparkes Toppserien 2016 i gang. F.v. Cecilie Andreassen (Medkila), Melissa Wiik (Urædd), Emilie Haavi (LSK), Vilde Bøe Risa (Arna-Bjørnar) og Lisa-Maria Karlseng Utland (Trondheims-Ørn). F.v. bak: Elen Botten (Røa), Ingrid Sporen (Sandviken), Melissa Bjånesøy (Stabæk), Maria Thorisdottir (Klepp), Andrea Thun (Kolbotn) og Camilla Christensen (VIF). Avaldsnes' Maren Mjelde er ikke med på bildet grunnet flyproblemer. Foto: Heiko Junge NTB scanpix

Avaldsnes eller LSK - kapteinene er uenige

VGs oddstips: Slik ender første serierunde i Toppserien

Mandag sparkes Toppserien i gang med Avaldsnes og regjerende dobbeltmestere LSK som favoritter. Men de 12 kapteinene er ikke enige om hvem som vinner.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Syv av de 12 kapteinene tror LSK forsvarer seriegullet fra i fjor, og dermed vinner Toppserien for tredje året på rad. De fem øvrige kapteinene tror Avaldsnes tar troen, skriver fotball.no.

– Jeg tror toppserien blir jevnere enn noen gang. Lillestrøm og Avaldsnes vil nok være i toppen, men bak dem er det helt åpent. Lillestrøm har beholdt de samme spillerne over lengre tid og har masse erfaring. Avaldsnes har fått mange gode nye spillere, og når de får samspilt seg, kan de utfordre LSK, sier Klepps Maria Thorirsdottir til VG.

Hun tipper LSK foran Avaldsnes og Røa.

Sett VGs tabelltips? Les vår vurdering av de 12 lagene her

– LSK har en Isabell Herlovsen som kan score både med hodet og begge beina, og dessuten en veldig god tilrettelegger i Lene Mykjåland, sier Melissa Wiik, som nå spiller for nyopprykkede Urædd. Også hun har LSK som favoritt.

Nevnte Herlovsen spås å forsvare toppscorertittelen fra forrige sesong av hele ti av tolv kapteiner.

Men før en seriemester og toppscorer er kåret, skal det spilles 22 serierunder. Vi har tatt en titt på de seks oppgjørene i den første serierunden.

Fikk du med deg dette? Kvinnefotballen misfornøyd med egen TV-avtale

Trondheims-Ørn–Medkila H

Vertene hadde en fryktelig avslutning på 2015-sesongen, med ni tap og kun to seirer på de siste tolv kampene. Men viste på våren hva som bor i laget, og har et spennende lag også i år. Medkila reddet kvalikplass–takket være seieren mot nettopp Trondheims-Ørn i siste serierunde. I kvaliken hadde de få problemer mot Grand Bodø, men møter nok hverdagen igjen nå.

Vertene skal være et hakk eller to hvassere enn gjestene fra Harstad, og vi tror trønderne får en god start på sesongen. 1,30 i odds for hjemmeseier frister ikke nevneverdig, men det blir spillbart med 0–1 som utgangspunkt til 1,67 i odds. Kampen har spillestopp 12.55, og er åpningskampen i årets Toppserie.

Vålerenga–Stabæk B

Vålerenga har skiftet ut store deler av laget fra forrige sesong, og trenger nok litt tid før ting setter seg. Er nok uansett ikke noe mer enn en middelhavsfarer denne sesongen. Stabæk varierte stort forrige sesong–på sitt beste var de veldig gode, men de rotet bort for mange poeng. Er de mer stabile denne sesongen kan de fort være en utfordrer til en medalje.

Gjestene er på papiret ganske klare favoritter her, om de er skjerpet fra første stund bør de også vinne dette oppgjøret. Oddsen for borteseier er 1,80, og kampen har spillestopp 14.55.

Les også: Stabæk ville hente langrennsstjerne

Sandviken–Arna Bjørnar B

Lokaloppgjør i Bergen er en fin start på sesongen. Vertene havnet på nedre halvdel av tabellen forrige sesong, og har mistet toppscorer Andrea Thun, mens Madeleine Giske har lagt opp. De blir ikke enkle og erstatte. Arne Bjørnar har et ungt og spennende lag, og på en god dag kan de fleste få trøbbel mot dette laget.

Vi tror Arna Bjørnar har prikket inn formen til seriestarten. Laget har i tillegg ikke tapt mot naboklubben siden 2004. Siden den gang er 14 av 18 kamper vunnet. Oddsen for borteseier er 2,25, handikapspillet med 1–0 som utgangspunkt er også spennende til meget pene 3,80 i odds. Kampen har spillestopp 14.55.

TØFF SESONGSTART: Melissa Wiik og Urædd får en tøff start på sesongen borte mot Røa. Foto: Heiko Junge NTB scanpix

Røa–Urædd H

Røa imponerte forrige sesong, og flyter nok på den bølgen ennå. Hele fem av 12 kapteiner tror de forsvarer fjorårets bronse bak LSK og Avaldsnes. Urædd er nyopprykket, noe som har vist seg å være svært vanskelig i Toppserien. Har fått inn en profil i Melissa Vik, men vi tror ikke det er nok.

Vertene blir klare favoritter i dette oppgjøret, og 1,15 for hjemmeseier bør være et trygt spill. 1,40 er oddsen med 0–1 fra start–noe som ikke er veldig usannsynlig at vertene kan innfri. Kampen har spillestopp 14.55.

Kolbotn–LSK B

Gjestene har beholdt stammen i laget fra forrige sesong hvor de vant både serien og cupen. Laget har få svakheter, og i tillegg meget sterk spisskompetanse i storscorer Isabell Herlovsen og ikke minst hærfører Lene Mykjåland. Kolbotn har også spisskompetanse i Solveig Gulbrandsen, og er forsterket seg i fremover på banen med Juliette Kemppi og Andrea Thun.

LSK er nok revansjelystne etter 0-4-tapet mot Kolbotn forrige sesong, og blir klare favoritter her. 1,45 er spillbar odds, og vi utelukker heller ikke at de kan innfri i handikapspillet til 1,95 i odds. Kampen har spillestopp 14.55.

Les også: Må kutte antall lag i serien for å holde følge i Europa

Klepp–Avaldsnes B

Gjestene har nesten byttet ut hele laget fra forrige sesong, men har også fått inn mange spennende spillere. Får de det til å fungere fra start, kan de virkelig utfordre LSK denne sesongen. Klepp gjorde en god sesong i fjor, men er ikke helt der oppe. I tillegg er det usikkert hvor lenge de klarer å holde på stortalentet Andrea Norheim (17).

Avaldsnes har hatt et godt tak på Klepp de siste sesongene, og det er ingen grunn til at det skal forandre seg her. Oddsen for borteseier er 1,27, men blir til 1,62 med 1–0 fra start.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder