Bryte-Berge tapte OL-kvartfinalen: – Jeg ble litt overivrig

...men så fikk Berge hjelp av sin overmann

RIO/OSLO (VG) Japanske Shinobu Ota (22) ble for sterk og kvikk for Stig-André Berge (33) i kvartfinalen. Men da overmannen sikret seg finaleplass etterpå fikk nordmannen en ekstra sjanse til å ta bronsemedalje.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Japanske Shinobu Ota er en kvikk og god bryter og slo Stig-André Berge 4-0 i kvartfinalen. Ota fikk til en vending (to poeng) og rett etterpå kom en «dukking» - plutselig ledet japaneren 4-0. Norges brytehåp klarte ikke å svare. Men OL er ikke over for nordmannen.

Les også: Berge bryter for sin døde mamma

– Det avgjørende ble den «dukkingen». Da gikk han opp til 4-0 og det ble vanskelig å få inn en passivitet. Det hadde vært lettere på 2-0, sier Berge.

– Treneren din sier dere snakket om den parterren (0-2) senest 15 minutter før kampen?

– Jeg visste hva som kom, likevel klarte jeg å «gi» den. Jeg ble litt overivrig, svarer Stig-Andre Berge på VGs spørsmål i pressesonen.

Må takke overmannen

Men Berge sine medaljesjanser er ikke kjørt. Etterpå vant Ota sin semifinale og er klar for finalen. Det betyr at Berge blir rekvalifisert og får muligheten til å kjempe om bronsemedaljen i en gruppe med andre brytere som Ota har slått på veien til sin finale.

I følge TV 2s kommentatorer må Berge vinne én av disse kvalifiseringskampene for å få muligheten i en potensiell bronsefinale.

Det rapporteres om at Berge skal i aksjon ca. kl. 21.00 søndag kveld.

– Kvalifiseringen tok på

Berge startet dagen med å slå Lee Jung-baik fra Sør-Korea 3-0. Samme seierssifre ble det i åttedelsfinalen mot hviterussiske Soslan Daurov, et vendegrep fra nordmannen ga to poeng og ble avgjørende for utfallet. Så ble det stopp mot Ota.

– Han gjorde små taktiske feil. Han visste om grepet mot venstre side i parterre. Men han våget ikke å forsvare seg slik jeg ville at han skulle gjøre, sier Berges svenske trener, Jimmy Lidberg, til VG.

– Kvalifiseringen tok på. Stig har en veldig fysisk stil. Men han kjørte over de to første motstanderne som er potensielle VM-medaljevinnere, mener treneren.

– Vi visste at Ota er en av de seks beste, selv om han har vært undervurdert av mange. Det var ikke tilfelle for oss, sier treneren.

Les også: Her er Norges OL-outsidere

Berge deltar i OL for tredje gang. Både i Beijing (2008) og i London (2012) opplevde Oslo-bryteren å ryke ut tidlig.

Saken oppdateres!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder