SENTRAL: Ada Stolsmo Hegerberg var mye involvert i kampen mot Frankrike og hadde en heading i tverrligger. Foto: Jostein Magnussen , VG

Første tap for Finjords jenter

LA MANGA (VG) (Frankrike-Norge 1-0) Det gikk fem kamper før Norge fikk sitt første baklengsmål etter VM i Canada.

Artikkelen er over fire år gammel

Vel to måneder før OL-kvalifiseringen er Norge i rute.

I generalprøven mot Frankrike - nummer tre på FIFA-rankingen - på La Manga i kveld viste Norge at laget har tatt nye steg etter sommerens VM.

– Dette er topp internasjonal matching. Vi får noen svar som vi kan jobbe videre med frem mot OL-kvalifiseringen i Rotterdam, sier assistenttrener Geir Hansen.

Norge startet med det samme laget som slo Romania 6-0 fredag og med Ada Stolsmo Hegerberg og Caroline Graham Hansen på topp. Etter en god 1. omgang valgte trener Roger Finjord å gi flere spilletid. Graham Hansen ble erstattet av Lisa-Marie Karlseng Utland.

Felt av straffe

Norge hadde gode muligheter. Utland og Hegerberg hadde hver sin store mulighet. Hegerberg traff tverrliggeren på en heading i 90. minutt, mens keeperen fikk fistet ballen via tverrligger og ut til corner da Utland prøvde seg med en heading ti minutter tidligere.

Avgjørelsen falt i 83. minutt. Frankrike, som tok mer og mer over i 2. omgang, fikk straffe. Louisa Necib sendte keeper Cecilie Fiskerstrand i et hjørne og ballen i det andre. Fiskerstrand, som sto i Ingrid Hjelmseths skadefravær, gjennomførte en god kamp.

Landslagssjef Roger Finjord oppsummerer kampen slik:

Fornøyd med 1. omgang

– I 1. omgang er det mye som ligner på hvordan vi ønsker å være. Vi får til kontringer, klarer å holde på ballen og være nøye med når vi skal hvile og når vi skal ta gjennombruddene. Det er kun unøyaktigheter som gjør at vi ikke skaper flere målsjanser.

Han minner om at motstanderen er Frankrike, at vi er i januar og at motstanderen er i sesong.

– Det ble mange bytter i 2. omgang og da ble det mange nye konstellasjoner. Byttene var avtalt på forhånd. Både «Caro» (Graham Hansen), Elise (Thorsnes) og Trine (Rønning) kunne ha spilt mer, men vi vil ikke ta noen sjanser.

PS! OL-kvalifiseringen starter med kamp mot Sverige 2. mars.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder