KLARE FOR SEMIFINALE: Kristoffer Brun (t.h.) og Are Strandli kommer i mål foran USA i dagens forsøksheat. Foto: Murad Sezer Reuters

Brun og Strandli til semifinale – hevder de ikke kjenner gullpresset

RIO/OSLO (VG) Roerne Kristoffer Brun (28) og Are Strandli (27) klinket til fra start og styrte hele løpet da de sikret seg en semifinaleplass i lettvekt dobbeltsculler.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

KONTROLL: Kristoffer Brun (t.h.) og Are Strandli ledet fra start til mål i forsøksheatet i Rio. Foto: Damien Meyer AFP

VG live: Slik var utviklingen i konkurransen

Det ble lite spenning med tanke på om den norske båten skulle bli blant de to beste som sikret seg semifinaleplass. Brun og Strandli fikk raskt en båtlengde ned til USA, og Chile på tredjeplass var langt bak i forsøksheatet allerede halvveis.

– Det gikk egentlig helt etter planen. Vi hadde en bra start og vi fikk en god ledelse tidlig. Så satt vi bare der og prøvde å kjøre og holde trykket oppe hele veien. Det var litt utfordrende sidevind underveis, men jeg følte vi taklet det ganske greit. Det var akkurat et slikt løp vi trengte, sier Strandli i pressesonen på Lagoa stadion.

Brun og Strandli: – Kult å bli kalt OL-favoritter

De kom inn på tiden 6.24, og var 1,75 sekunder foran USA. Chile endte hele 14 sekunder bak Norge.

Etterpå smilte og lo den norske duoen i møte med norske medier på brygga i Rio de Janeiro. Og gjentok flere ganger at planen er å ha formstigning utover i uken.

– Dette var maks i dag da, så får vi håpe at vi har den stigningen som gjør at det finnes noen gir til. Når man forhåpentligvis ligger og kniver om medaljer, har man alltid et gir til, sier Brun til VG.

TV 2-ekspert og tidligere roer Lars Bjønnes er imidlertid sikker i sin sak:

– De har absolutt et gir til å gå på, sier han på kanalens TV-sending.

Norge har ikke flust av medaljehåp i OL, men Brun og Strandli regnes for å være blant de heteste medaljekandidatene. Det kjenner de ikke på, ifølge Brun.

– Nei, vi prøver å sitte best mulig i båten og kjenne på det vi gjør best. Vi trives best i båten og å tenke mest på det. Så er det gøy å ha muligheten til å gjøre det bra, sier han.

Etter at to av fire forsøksheat var unnagjort, hadde den norske båten den beste tiden. Strandli og Brun har vært på seierspallen i samtlige finaler de har deltatt i de siste tre årene. I London-OL for fire år siden ble de slått ut i semifinalen, og endte til slutt på niendeplass.

Ble utsatt

Etter planen skulle kampen om semifinaleplass i lettvekt dobbeltsculler ha blitt avgjort søndag, men værforholdene i Rio med vind og bølger skapte store problemer. Først ble starten utsatt i to timer, og deretter flyttet til i dag.

Tufte og Borch splittes etter OL

Olaf Tufte og Kjetil Borch kvalifiserte seg lørdag for tirsdagens semifinale i tungvekt dobbeltsculler, og samme dag sikret Nils Jakob Hoff seg en kvartfinaleplass i singlesculler. De skal alle i aksjon i løpet av tirsdagen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder