Massiv kritikk etter slopestyle-finalen: – Veldig uforsvarlig

Publisert: Oppdatert: 12.02.18 06:17
SPORT

PYEONGCHANG/OSLO (VG) Sterk vind satte sitt preg på kvinnenes slopestyle-finale. Både utøvere og eksperter mener at arrangøren gjorde en feil ved å gjennomføre rennet natt til mandag.

– Forholdene er skumle. Jeg synes ikke at de burde sendt jentene ned i den finalen her, sier landslagstrener Per Iver Grimsrud trener til VG.

Etter først å ha blitt utsatt i én time og et kvarter, valgte arrangøren å sette i gang slopestyle-finalen klokken 03.15 norsk tid.

– Skal jeg være helt ærlig synes jeg ikke at det har vært forsvarlig å sette utfor i det hele tatt i dag. Det er trist, sa Eurosport-ekspert Helene Olafsen på direkten.

NÅ: Følg slopestyle-finalen her

Mens flere av konkurrentene gikk i bakken underveis i første run, kjørte Silje Norendal inn til foreløpig ledelse i sitt første forsøk. Kun amerikanske Jamie Anderson kjørte bedre i første run.

– Silje ville helst ikke kjøre. Det runnet hun gjorde i dag var det første hopprennet hennes i dag, så det var godt hun landet.

Kun en håndfull utøvere klarte å komme seg ned hele løypa uten uhell. Tyske Silvia Mittermüller valgte på sin side å stå over finalen på grunn av forholdene.

– Jeg synes det er veldig uforsvarlig. Snowboard blir vist på en dårlig måte når det er så mange som faller og ikke får vist sitt beste, sier den norske landslagstreneren.

Slovakiske Klaudia Medlova landet på ryggen i det første runnet, men kom seg utrolig nok videre uten skader. Flere mener at forholdene var farlige for utøverne.

– Til tider var det det. Man vet ikke hvor vinden tar deg. Heldigvis har ingen blitt skadet ennå, men dette var en nedtur, sier tsjekkiske Sarka Pancochova til VG i mixed zone.

– Hadde det vært opp til utøverne ville rennet vært avlyst, sier nederlandske Cheryl Maas.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) fikk spørsmål om værforholdene og utøvernes sikkerhet på hovedpressesenteret mandag.

– Det viktigste for oss, alltid, er utøvernes sikkerhet. Men det er Det internasjonale forbundet som må svare på når de bør avlyse. Det er de som kjenner idretten sin best. Så dere må nesten spørre de, var svaret, ifølge TV 2.

Her kan du lese mer om