ADJØ: Roger Federer får ikke muligheten til å vinne US Open for sjette gang denne gang. Foto: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ / AFP

Tennissjokk: Federer hodestups ut av US Open

(Millman – Federer 3-6, 7-5, 7-6, 7-6) Australske John Millman, rangert som nummer 55 i verden, sto for en sensasjon da han slo ut selveste Roger Federer i 4. runde i US Open.

steinar.bjerkmann@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Annenseedede Federer vant åpningssettet 6-3, men deretter havnet sveitseren i trøbbel. Med 7-5, 7-6 (9-7) og 7-6 (7-3) sendte Millman Federer ut foran et måpende publikum.

– Jeg vet ikke om jeg helt klarer å fatte hva som har skjedd, sier Millman.

– Jeg har enorm respekt for Roger og alt han har gjort denne sporten. Han er en av mine store forbilder, fortsette seierherren fra Australia.

Millmans seier betyr at storkampen i kvartfinalen mellom Federer og Novak Djokovic utgår. I stedet er det Millman som skal måle krefter med den 6.-seedede serberen.

les også

Slik har du ikke sett Federer før

Federer, som har vunnet US Open fem ganger, har ikke blitt slått ut så tidlig i US Open siden Tommy Robredo ble for sterk i 4. runde i 2013. Sveitseren hadde aldri tapt for en spiller rangert utenfor topp 50 i turneringen. Hele ti dobbeltfeil ødela mye.

– Det var svært varmt. Jeg følte at jeg aldri fikk frisk luft, og jeg bare svettet mer og mer. Derfor ble jeg mer og mer utilpass. Jeg tror egentlig jeg var lettet da kampen omsider var over, sukket Federer.

– John taklet varmen langt bedre enn meg, men så kommer han fra Brisbane, en av de varmeste plassene på denne jord, fortsatte Federer.

Federer vartet for øvrig opp med dette spinnville slaget tidligere i turneringen...

Roger Federer hadde to settballer i annet sett. Han rotet også bort en settball i det tredje settet i en tett og forrykende tennisduell.

– Han var absolutt ikke på sitt beste i dag, men det demper ikke min glede, sier Millman.

les også

Casper Ruud inngår samarbeid med Rafael Nadal

Maria Sjarapova er også ute av US Open. Hun tapte 4-6, 3-6 mot 30.-seedede Carla Suárez Navarra.

Suárez avanserte i tennisturneringen attpåtil på sin egen 30.-årsdag. Nå venter hjemmehåpet Madison Keys i kvartfinalen. (NTB)

I fjor viste Federer frem denne lekne varianten under US Open:

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder