SLAPP UNNA: Det kunne gått verre for Tina Pettersen. På skulderen kan du se brennmerkene etter bilbeltet.
SLAPP UNNA: Det kunne gått verre for Tina Pettersen. På skulderen kan du se brennmerkene etter bilbeltet. Foto: PETER GLØERSEN (innfelt: privat)

Landslagsutøver (17) involvert i front-mot-front-kollisjon - korsbåndet røk

SPORT

Snowboarder Tina Steffensen (17) prøvekjørte i 80-sonen da hun opplevde marerittet. Hun havnet i en front-mot-front-kollisjon, men slapp unna med et røket korsbånd.

Publisert: Oppdatert: 15.06.18 16:49

– Jeg tenkte bare «hvordan skal jeg komme meg ut». Ingen av dørene gikk opp. Så begynte det å lukte brent, og da fikk jeg panikk. Jeg merket ikke at jeg hadde vondt og blødde før etter vi kom oss ut av bilen, sier Tina Steffensen, ifølge Snowboardforbundets egne hjemmesider.

Hun satt selv bak rattet og øvelseskjørte med familien da front-mot-front-ulykken fant sted 13. mai. Flere luftambulanser ble rekvirert til stedet, og begge bilene totalvraket. Det var en bil fra motsatt kjørefelt som kom over i Steffensens kjørefelt, skriver Snowboardforbundet.

– Jeg følte det var som å tryne på snowboard. Du rekker å se at det går galt, tenker «faen», og så smeller det. Du rekker ikke så mye mer enn det. De andre har fortalt at de tenkte «nå kommer vi til å dø», men det gjorde vi heldigvis ikke, sier Steffensen.

I kollisjonen pådro hun seg en mindre alvorlig korsbåndsskade, der rehabilitering innebærer to måneder med skinne på benet. Hele familien Steffensen var i det hele tatt heldige tatt ulykken i betraktning. Familien, mor, lillebror og Tina, slapp unna med noen brukne ribbein, stive nakker og mindre skader. Men det var en traumatisk opplevelse for familien.

– Det har vært noen tøffe dager, da man kan begynne å gråte av alt, men de første dagene var verst. Vi har snakket mye om ulykken hjemme, og det går bedre nå. Men så ble det litt ekstra tøft etter jeg fikk vite at jeg ble skadet, sier Steffensen.

Det er ikke første gang snowboardtalentet har fått korsbåndet røket. I 2017 var det i motsatt korsbånd at det smalt, en skade som ennå ikke er fullt rehabilitert.

– Nå har jeg vært skadd lenge, og alt jeg vil er bare å bli helt bra igjen. Jeg er kjempeivrig på å kjøre snowboard. Forhåpentligvis rekker jeg være å bli frisk før Australia og New Zealand-turen i høst, sier talentet.

Steffensen er nå tilbake i trening på Olympiatoppen sammen med resten av landslaget.

– Det er vanskelig å motivere seg når du går fra en skade til en annen, men hun er ikke bare en god snowboarder, hun er også sterk mentalt. Dette er jeg sikker på at skal gå bra. Jeg tror ikke det kommer til å påvirke den kommende sesongen noe særlig, sier landslagstrener Marius Håker.

(NTB/VG)

Her kan du lese mer om