MEDALJEGROSSIST: Simone Biles jubler her over OL-gull. Hun tok fire gull i Rio. Foto: Rebecca Blackwell / TT / NTB Scanpix

Turnstjerne Simone Biles forteller om overgrep fra laglegen: - Fullstendig uakseptabelt og frastøtende

20 år gamle Simone Biles har allerede rukket å sikre seg fire OL- og ti VM-gull. Nå forteller hun om hvordan en tidligere laglege misbrukte henne seksuelt.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det var mandag kveld norsk tid at Biles tok til Twitter for å fortelle om at den tidligere laglegen Larry Nassar forgrep seg på henne.

– De fleste av dere kjenner meg som en glad, fnisende og energisk jente. Men den siste tiden har jeg følt meg litt ødelagt, og jo mer jeg prøver å få stemmen ut av hodet, jo høyere skriker den. Jeg er ikke lenger redd for å fortelle min historie, skriver Biles, og kaller Nassars oppførsel for «fullstendig uakseptabel og frastøtende».

les også

Simone er størst fordi hun er minst

Bakgrunn: 368 amerikanske turnere hevder de er utsatt for seksuelle overgrep

– I altfor lang tid spurte jeg meg selv om jeg var for naiv. Var det min skyld? Nå vet jeg svaret på de spørsmålene. Nei. Nei, det var ikke min skyld. Nei, jeg kommer ikke til å bære skylden som ligger hos Larry Nassar, USAG (USAs turnforbund) og andre, fortsetter Biles.

Hennes avsløring kommer etter at flere andre turnere har fortalt lignende historier om Nassar, som er anklaget for å ha misbrukt over 100 gymnaster og som i desember ble dømt til 60 års fengsel i en annen sak som omfattet oppbevaring av barnepornografi. Legen risikerer nå ytterligere 40 til 125 års fengsel, og har så langt erklært seg skyldig i å ha forgrepet seg på sju jenter.

Anette Trettebergstuen: Gutter blir ikke født som voldtektsmenn

Biles beskriver det videre som «uutholdelig» å måtte gjenoppleve hendelsene når hun nå forteller om overgrepene, og fortsetter:

– Det knuser hjertet mitt enda mer å tenke på at jeg må returnere til de samme treningfasilitetene der jeg ble misbrukt for å jobbe mot drømmen om å konkurrere i Tokyo (OL) i 2020.

Les også: Historien om Niles (krever innlogging)

Hun er likevel klar på at «de forferdelige erfaringene» ikke definerer henne som person, og skriver at hun ikke har noen planer om å gi seg med sporten hun elsker.

– Vi trenger å vite hvordan dette var mulig å skje over en så lang tid og med så mange av oss. Vi må sikre at noe slikt aldri skjer igjen, skriver Biles. (VG/NTB)

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder