VIF-treneren tror det er mulig å ta igjen Molde på sikt - men ikke i år

Cupfinalen Molde - Odd 2-0. Moldes trener Tor Ole Skullerud etter kampen. FOTO: BJØRN S. DELEBEKK,VG. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Molde-treneren slår tilbake: Skullerud om Rekdal: - Bør ha større ambisjoner

Tor Ole Skullerud synes det er rart at Kjetil Rekdal har gitt opp håpet om å slå Molde allerede før sesongen har startet.

 • Morten Stokstad

Artikkelen er over fem år gammel

I går dro Vålerenga-treneren eget lag ut av alle gulldrømmer - drøye tre uker før Tippeligaen begynner å rulle.

- Molde er for gode for oss. Det er urealistisk å tro at vi kan slå de over 30 kamper. Molde kan stille to ellevere som begge hadde tatt medalje, sa Rekdal til VG.

- Bør ha større ambisjoner

Fra treningsleiren i Marbella har Tor Ole Skullerud fått med seg uttalelsene om Moldes suverenitet fra VIF-sjefen.

- Jeg mener også at vi har en fantastisk god stall. Det er derfor vi holder på, vi ønsker å bygge en god tropp. I motsetning til en del andre, sier Skullerud - med et syrlig stikk til trenere som sutrer over Moldes solide fundament både sportslig og økonomisk.

AMBISJONSLØS? Tor Ole Skullerud etterlyser større ambisjoner fra Kjetil Rekdal. Her etter fjorårets kamp på Ullevaal. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Mannen som ledet Molde til «The Double» i fjor forstår godt at klubben er favoritt også i år, men lurer litt på hvor det blir av ambisjonene til folk som Rekdal - som tross alt går inn i sin tredje sesong som trener for det eneste Tippeliga-laget i Norges klart største by.

- Man ønsker vel å ta bort alle forventningene til seg selv, og hive de opp til oss i Molde. Jeg er ikke overrasket over at vi blir favoritter. Det er forståelig, og vi lever fint med det, sier Skullerud.

Men tillegger:

- Jeg synes oppriktig at de andre bør ha større ambisjoner. Det er rart hvis ikke spillere og ledere i andre klubber tenker at det er mulig å vinne. Men hvis andre trenere i Tippeligaen vil bygge opp selvtilliten til spillerne mine, så må de gjerne gjøre det. Det er fint, det.

Rekdal tror VIF kan vinne - på sikt

Etter å ha fått med seg Skulleruds uttalelser torsdag formiddag, understreker Rekdal at han har planer om å rive Molde ned fra tronen - på sikt.

- Jeg har som mål å ta igjen Molde. Det skal vi klare også. Men det er ikke vits i å si at vi kan kjempe om gullet i år når vi ikke er i nærheten. De er langt foran oss når det gjelder nivå både på spillerstallen og økonomi. Men vi har ikke gitt opp, sier VIF-treneren.

- Når mener du det er realistisk at VIF kan kjempe om gullet?

- Det er fryktelig vanskelig å svare på for det har med utvikling, kjøp og salg å gjøre. Når Vidar (Örn Kjartansson) blir borte så setter det oss fryktelig tilbake. Vi har en spennende gjeng på gang, og du kommer til å få se et attraktivt Vålerenga-lag på vei oppover. Men det er viktig å understreke at jeg er imponert over den suverene måten som Molde har tatt over hegemoniet på, svarer Rekdal.

Må klare seg uten tre av fjorårets spisser

Siden fjorårssesongen har Molde mistet de tre spissene som spilte mest: Daniel Chima Chukwu er solgt til Kina, leieavtalen med Björn Bergmann Sigurdarson er gått ut og Fredrik Gulbrandsen mister hele sesongen på grunn av en korsbåndsskade.

- Vi har mistet tre spisser. Alle sier at vi har så mye ressurser, men vi har ikke brukt én krone på å kjøpe en ny spiss. Vi har hentet Ola Kamara på lån. Det er status, påpeker Skullerud.

- Tror du det blir tøffere å vinne i år enn i fjor?

- Ja, jeg tror det blir tøffere i år. Noen av de bak oss er veldig sugne på å ta oss. Det er flere som har forsterket seg og er godtgående. Alle vil slå Molde i år. Det er naturlig.

- Er det riktig at dere er i ferd med å hente inn Mushaga Bakenga som ny spiss?

- Vi jobber med spillerlogistikk hele året, svarer MFK-treneren, uten å ville svare på spørsmålet.

- Fremstilles som at det er feige lag

Foruten Kamara, har også Molde hentet to toppspillere i Fredrik Semb Berge og Thomas Kind Bendiksen. Rekdal, og flere med Vålerenga-treneren, mener årets MFK-stall er den bredeste norsk klubbfotball har sett.

- Det fremstilles jo omtrent som at det er feige lag. Som på barneskolen, melder 44-åringen, en smule oppgitt.

- Poenget er at vi er mye mer opptatt av utvikling enn mange andre. Vi har sunn og god økonomi fordi klubben har blitt drevet godt over mange år. Vi har kjøpt og solgt spillere og drevet businessen godt. Det jeg ser er en spillergruppe som ikke på noen måte er mett. De er sultne på å utvikle seg videre. Vi har masse spillere i riktig alder som har mye utvikling i seg. Jeg synes det ser bra ut.

Ambisjonen er gruppespill i Europa

Skullerud mener også Molde er avhengig av en stor tropp for å nå klubbens ambisjoner i 2015. Planen er suksess både i Europa, serie og cup.

- Vi er opptatt av å bygge en tropp som gjør at vi kan kjempe på tre arenaer, tre fronter. Da må vi ha en bred stall. Gode alternativer på alle plasser.

Selv om MFK finansielt får uvurderlig støtte fra rike støttespillere som Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten, vil ikke Tor Ole Skullerud være med på at klubben fra den lille byen i Møre og Romsdal har så stort forsprang økonomisk.

- Det er blitt sagt så mange ganger at vi bruker så mye penger og har så mye ressurser at det har blitt en sannhet. Det er ingen som ettergår det, men det slenges ut - og da blir det sånn.

- Kan Moldes posisjon sammenlignes med den Rosenborg hadde på 1990-tallet med Champions League-suksess?

- Vi er langt, langt unna den Europa-suksessen til Rosenborg. Det er en egen historie. Men vi har en ambisjon om å kvalifisere oss til et gruppespill i Europa i år, sier Tor Ole Skullerud.

PS! Molde slo i går HJK Helsinki 1-0 i en treningskamp i Marbella etter straffescoring av Ola Kamara. 7. april serieåpner romsdalingene hjemme mot Odd.

Les også

 1. Molde leier Kamara ut sesongen

  Molde har bekreftet at Ola Kamara (25) spiller for klubben i 2015. Selv avviser han at han er ferdig i Austria…
 2. Tidligere Solskjær-speider ansatt hos Rekdal og Vålerenga

  LA MANGA (VG) Vålerenga har ansatt tidligere Molde- og Cardiff-speider John Vik (46) på en treårskontrakt.
 3. Her er spissen Vålerenga sikler etter

  Colorado Rapids-spiss Deshorn Brown (24) blir trolig mannen som skal erstatte Vidar Örn Kjartansson som Vålerengas…
 4. Fagermo angriper Semb Berges klubbfølelse

  Ifølge Dag-Eilev Fagermo (48) vraker Fredrik Semb Berge (25) moderklubben Odd for å gå til seriemester Molde.
 5. Etter 1-1 mot islandske Hafnarfjarðar: Rekdal: - Molde har to ellevere som hadde tatt medalje

  (Vålerenga - Hafnarfjarðar 1-1) Etter uavgjort mot et islandsk lag melder Kjetil Rekdal (46) VIF ut av gullkampen - tre…

Mer om

 1. Molde FK
 2. Vålerenga Fotball

Flere artikler

 1. Alle snakket om laget som manglet: Rekdal: - Rart at Molde slipper å være her

 2. Etter 1-1 mot islandske Hafnarfjarðar: Rekdal: - Molde har to ellevere som hadde tatt medalje

 3. Godset-treneren tror ikke Molde forsvarer gullet

 4. Skullerud: Derfor forlater jeg Molde

 5. Rekdal om Moldes straffebrølere: – Helt sykt

Fra andre aviser

 1. Tre Molde-spisser er ute - bare Ola Kamara har kommet inn

  Aftenposten
 2. Skullerud lover nye MFK-profiler

  Aftenposten
 3. Årets Molde-lag er bedre enn det suverene fjorårslaget

  Aftenposten
 4. Molde er nest yngst i eliteserien

  Aftenposten
 5. – Oppfordrer klubbene til mobilisering for å ta fra RBK tronen​

  Aftenposten
 6. Molde kan hente ny spiss før Mesterligaen

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no