Norske Emil fortsatte MMA-kamp med brukket arm

Har vært borte siden mai med stygg skade

SPORT

Se hvordan kampen gikk i dokumentaren «Løvehjerte»

(VG Nett) Emil Weber Meek (24) fikk en brutal proffdebut i MMA da han brakk armen etter to minutter. Likevel fortsatte han kampen.

Publisert: Oppdatert: 13.09.12 09:41

- Jeg kjente jo at noe skjedde da jeg traff motstanderen min med en såkalt «hammerfist» i panna eller albuen etter to minutter av kampen. Men jeg følte ikke smerte og bare fortsatte. Problemet var at kroppen liksom «slo seg av», sier Weber Meek til VG Nett.

VGTV: Se hvordan Emil lader opp til kampen, og hvordan det går her

Da Weber Meek hadde fullført kampen mot svenske Mohammed Abdallah fikk han konstatert brudd i sin høyre underarm, og måtte operere inn en metallplate. Dette skjedde altså i mai, og har foreløpig satt en stopp for MMA-karrieren. 24-åringen satser på kamp igjen før nyttår.

- Jeg håper å være tilbake i buret 22. desember. Etter operasjonen måtte jeg holde meg borte fra stående sparring i 16 uker. Dersom platen skaper problemer så må jeg operere den ut igjen. Da blir det nye uker og måneder borte, så jeg håper selvfølgelig å unngå det.

- Rå vilje

Meek driver en MMA-klubb i Trondheim sammen med en kameraten Thomas Formo, og filmstudenten Simen Solum Waagsether lot seg fascinere av miljøet da han skulle lage en dokumentarfilm.

- Emil er den perfekte blanding av galskap, pågangsmot og rå vilje, sier Solum Waagsether til VG Nett.

- Vi ante ikke hva vi gikk til, noe vi ofte fikk høre av Emil og de andre fighterne. I starten var vi fascinert av brutaliteten, men gradvis forstod vi, og lot oss imponere av, teknikkene og finessene som kreves for å seire i buret, forklarer han.

Artikkelen fortsetter under bildet.


MMA, eller Mixed Martial Arts, har en stadig stigende popularitet i Norge - selv om det er forbudt på norsk jord på lik linje med proffboksing.

- Det er viktig å se på oss som idrettsutøvere, og ikke som «barfightere», sier Weber Meek.

Nå håper han å få fart på sin egen karriere, og har nettopp signert en avtale med det danske promotorselskapet Royal Arena. De har også knyttet til seg Joakim Aardalen, og de to kommer trolig til å gå kamper i København rett før jul.

- Emil Meek har hatt en spennende amatørkarriere, og er interessant for oss fordi han er en type som appellerer til folket. Han møtte en meget sterk motstander i debuten, og vi vurderer ham til å ha en lovende karriere, sier Royal Arena-direktør Adam Kessel til VG Nett.

PS! I september i fjor ble dokumentaren «48 sekunder» publisert på VGTV. Der kan du bli bedre kjent med kampsportveteranen Thomas Moon Lee Hytten.

Her kan du lese mer om