FERDIG: Jarle Pedersen, her under OL i Sotsji, får ikke fortsette som landslagssjef. Foto: NTB Scanpix
FERDIG: Jarle Pedersen, her under OL i Sotsji, får ikke fortsette som landslagssjef. Foto: NTB Scanpix

Pedersen ferdig som landslagssjef: Langer ut mot skøytepresidenten

SPORT

Jarle Pedersen er ferdig som landslagssjef. Nå kaller han skøytepresident Rune Gerhardsen for amatørmessig.

Publisert: Oppdatert: 09.04.14 23:03

Norges Skøyteforbund besluttet onsdag at Jarle Pedersen ikke får fortsette som landslagssjef - en avgjørelse som ikke kommer særlig overraskende på Pedersen.

Landslagssjefen, som har kontrakt ut april måned, er svært kritisk til behandlingen han har fått av skøytepresident Rune Gerhardsen.

Nå fyrer han løs mot presidenten:

- Jeg bestemte meg for å gi meg i går, og da sendte jeg epost til det sportslige apparatet og utøverne. Jeg opplevde ansettelsesprosessen som amatørmessig, og jeg mistet motivasjonen da jeg så uttalelsene til presidenten i mediene, sier Pedersen til VG.

I tirsdagens VG sa Pedersen at han var villig til å fortsette som landslagssjef hvis betingelsene lå til rett for det, og at han ønsket en avklaring rundt situasjonen sin.

Skøytepresident Rune Gerhardsen hevdet at det var nytt for ham - og sa blant annet at «kontrakten til Jarle Pedersen går ut ved månedsskiftet. Om han ikke reengasjeres, er ikke det så farlig».

- Ingen tok kontakt med meg før man begynte å snakke utad om Gerard Kemkers og andre kandidater. Styret og presidenten burde vært redelige nok til å snakke med meg først. Slikt bør være en selvfølge, sier Pedersen.

- Styret fattet en enstemmig beslutning om ikke å fornye kontrakten, heter det i en pressemelding undertegnet av skøytepresident Rune Gerhardsen.

Han har ikke besvart VGs henvendelser onsdag kveld.

Jarle Pedersen svarer følgende på VGs spørsmål om hvilke uttalelser han er misfornøyd med:

- Det går på at han ikke hadde snakket med meg om jeg ville gå på en ny periode eller ikke. Det var ikke noe signal om at jeg ikke var påtenkt en ny periode. Da hadde det vært ryddig å si fra, sier Pedersen.

- Fikk du vite at du ikke var ønsket gjennom media?

- Ja, det kan du si.

- Og da bestemte du deg for å gi deg i går?

- Ja, det var egentlig det. Det var evaluering hele forrige torsdag, med gjennomgang av løperne og det åpne møtet som var referert i pressen. Da uttalelsene kom i VG i går, da var ikke den tilliten tilstede.

- Og det mener du er amatørmessig?

- Ja, og det har jeg har sagt ifra til ham om.

- Hva svarte han da?

- Det får du spørre ham om.

Pedersen ble engasjert som landslagssjef i skøyteforbundet da Peter Mueller måtte gå foran Vancouver-OL for fire og et halvt år siden. Først samarbeidet Pedersen med Johann Olav Koss.
Den siste sesongen har han hatt eksløper Sondre Skarli som assistent.

Under Sotsji-OL i vinter leverte Norges skøyteløpere den svakeste OL-innsatsen på 26 år. Det fikk skøytelegenden Johann Olav Koss til å skylde på ledelsen.

- Jeg synes kjempesynd på utøverne, og jeg unner dem resultater. Nå mener jeg helt klart at den sportslige ledelsen må sette sine plasser til disposisjon. Det gjelder aller mest sportssjefen (Øystein Haugen). Men jeg mener at både han og treneren må byttes ut. Det må nye folk inn, sa Koss til NTB.

I onsdagens pressemelding fra skøyteforbundet uttrykkes følgende:

- Siden vi nå står overfor en ny fireårsperiode og skal legge planer for den framtidige sportslige satsingen, har styret ønsket å få til en fornyelse også når det gjelder landslagstrener.

Det er kjent at Gerhardsen jobber med å få nederlandske Gerard Kemkers som norsk landslagssjef. Kemkers har bedt om mer tid.

- Styret vil takke Jarle Pedersen for den spennende tiden han har ledet vårt skøytelandslag. Vi vil gi honnør for det arbeidet han har utført og for de sportslige resultater mange av utøverne har hatt gjennom de årene Jarle har vært landslagssjef, skriver Gerhardsen i onsdagens pressemelding.

Ida Njåtun gir Pedersen æren for framgangen hun har hatt på landslaget.

- For min del har Jarle vært en bra trener. Han har mye av æren for utviklingen jeg har hatt de siste årene. Vi får vente og se hva som skjer og hvem som blir hentet inn. Hvis det blir Kemkers, er det et spennende valg, sier Njåtun til NTB.

Her kan du lese mer om