ENESTE NORSKE VM-KVINNE: Ida Njåtun starter i 6. par på 3000 meter i distanse-VM i Heerenveen i kveld klokken 18.44. Etter at Hege Bøkko ble syk og sendt hjem i går, er Njåtun eneste norske kvinnelig deltaker i Thialf. Bildet er fra verdenscupen på Hamar for halvannen uke siden. Foto:Terje Pedersen,NTB scanpix

Ida Njåtun: - Ja, jeg er helt frisk

Klar for 3000 meter i distanse-VM - som eneste norske kvinne

HEERENVEEN (VG) Ida Njåtun (24) har slitt med lungebetennelse etter EM for en måned siden. Men foran 3000 meteren i distanse-VM i kveld erklærer hun seg helt frisk.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Ja, jeg er helt frisk, svarer hun på VGs spørsmål etter oppvarmingen på isen i Thialf i ettermiddag.

Ifølge landslagstrener Sondre Skarli pådro hun seg lungebetennelsen under EM i Tsjeljabinsk for en måned siden. Hun fikk 2. plass på 500 meter og 1500 meter, men «kjente det» - sykdommen - etter det.

Lett mot slutten

- Spørsmålet er hvor langt opp formen er kommet. Det vet jeg ikke før jeg er i gang. Det har gått i riktig retning i to uker, men det har ikke vært helt der jeg har ønsket. Jeg gikk en god 3000 meter på Hamar, men 1500 meteren var ikke helt der jeg hadde håpet, sier hun.

Ida Njåtun mener imidlertid det kan gå veldig bra i kveld - hun starter i 6. par mot japanske Nana Takagi klokken 18.44 - hvis teknikken er som den virket under oppvarmingen i ettermiddag.

- Går jeg slik på skøyter som nå, teknisk, tror jeg det kan gå veldig bra. Det gikk lett mot slutten, sier hun.

Rask is - raske tider

På spørsmål om hun har gått mot Japans Nana Takagi svarer hun «ja, jeg har vel det - tror jeg».

- Det er ikke viktig. Jeg skal gå mitt eget løp, jeg må gjøre det selv, sier hun.

Med lavtrykk i Heerenveen er det ventet raske tider.

Landslagstrener Sondre Skarli (28) sier til VG at 1500 meteren er Ida Njåtuns beste distanse. Den går søndag, på mesterskapets siste dag. Den skulle også Hege Bøkko ha gått, men hun ble sendt hjem i går på grunn av sykdom.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder