PÅ BESØK: President Vladimir Putin er her fotografert sammen med Tatjana Navka i forbindelse med at hun var på besøk på presidentresidensen Novo-Ogarjovo i 2007. Lørdag gifter hun seg med Putins talsmann Dmitrij Peskov.
PÅ BESØK: President Vladimir Putin er her fotografert sammen med Tatjana Navka i forbindelse med at hun var på besøk på presidentresidensen Novo-Ogarjovo i 2007. Lørdag gifter hun seg med Putins talsmann Dmitrij Peskov. Foto:Vladimir Rodionov,AP

Putins talsmann gifter seg med OL-mester

SPORT

Dmitrij Peskov (47) er Vladimir Putins ansikt utad. I dag gifter han seg med den tidligere OL-mesteren Tatjana Navka (40).

Publisert:

Navka var med allerede i Lillehammer-OL i 1994, og tok gull i isdans i 2006-OL i Torino - sammen med Roman Kostomarov.

Dagens bryllup foregår i OL-byen Sotsji, og det er stor interesse i de russiske mediene - etter som både Peskov og Navka er A-kjendiser.

LES OGSÅ: Putin: – Ikke vær redd for Russland.

Bart-prydede Peskov er også godt kjent i vesten, etter som det er han som i stor grad forsvarer Vladimir Putins politikk i vestlige medier.

Navka og Peskov har datteren Nadjezjda, som ble født for 11 måneder siden.

LES OGSÅ: Russiske jagerfly sendt opp mot amerikansk marinefartøy.

Komsomolskaja Pravda skriver at bruden skal ha intet mindre enn to brudekjoler i løpet av den to dager lange feiringen - og at en av disse kjolene er designet av verdenskjente Valentin Judasjkin, som også tilhører miljøet rundt Russlands superstjerner.

Også blant gjestene er kremen av russiske kjendiser. Vladmir Putin er blant de inviterte, men ifølge Gazeta.ru er det ikke kjent om han kommer på festen på Sotsjis flotteste hotell. Det ryktes også at en av Russlands rikeste menn, Oleg Deripaska, betaler gildet.

Dmitrij Peskov har vært gift to ganger tidligere og har fire barn fra disse forholdene.

Tatjana Navka er - i tillegg til OL-tittelen - to ganger verdensmester og tre ganger europamester. Hun har én datter fra et tidligere ekteskap. Flere russiske nettsteder skriver lørdag at hun har både russisk og amerikansk statsborgerskap.

Her kan du lese mer om