4-0-MÅLET: Vålerengas Sondre Olden setter inn 4-0 mot Stavanger Oilers keeper Henrik Holm under den avgjørende seriefinalen i ishockey på Jordal Amfi tirsdag kveld. Her jubler han med Eric Chouinard. Foto: Kyrre Lien

VIF herjet i gullduellen: - Oilers skjemte seg ut

Petter Thoresen: - Noe av det flaueste jeg har vært med på

VIFs Filip Gunnarsson til sykehus etter slåsskamp på isen

JORDAL (VG) (Vålerenga - Stavanger Oilers 7-1) Et fyrverkeri av en midtperiode foran et fullsatt Jordal Amfi sikret Vålerengas 29. seriegull.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Dette er noe av det flaueste jeg har vært med på. Jeg trodde ikke noe slikt kunne skje i en avgjørende kamp. Vi var ikke i nærheten og så puslete ut, sier Oilers-trener Petter Thoresen til VG etter 1-7-nederlaget på Jordal mens de fleste av de 5092 tilskuerne står igjen for å ta del i festen.

- Det så ut som det betydde mer for dem enn oss, legger han til på vei inn i garderoben for å rekke flyet hjem.

Kollega Espen Knutsen feiret gullet med å vise rumpa til Klanen i kjent VIF-stil. En utagerende fest i Oslo-natten la han ned forbud mot da seriemesteren skal spille kvartfinale fredag.

- Det ble mye, mye lettere enn vi trodde. Med tanke på arbeidsinnsats og laget som helhet er det kanskje det beste vi har gjort i år, sier «Shampo» til VG mens direktør Jan Tore Kjær kommer bort for å spørre hvem treneren valgte som kvartfinalemotstander.

- Klart vi er knallfornøyde, men det er litt synd Oilers skjemte seg ut i tredje periode. Det var tøft for dem å stå der ute med full hall og ligge under så mye. Da er det fort gjort å gjøre dumme ting, men jeg syns de ble ufine. Krysstaklinger i ansiktet er ikke pent, sier «Shampo» og påpeker at det sikkert er blitt gjort en del feil i VIF-leiren opp gjennom årene også.

Svenske Filip Gunnarsson fikk ikke med seg feiringen av seriemesterskap nummer 29 ute på isen da han ble sendt til Ullevål sykehus med hodesmerter etter en slåsskamp. Klokken 23.30 tirsdag kveld sier Kjær til VG at det er besluttet at Gunnarsson nå skal skrives ut.

I bortegarderoben satt etter hvert hele fem Oilers-spillere som én etter én ble sendt av isen.

- Det er tøft for alle å komme til et fullsatt Jordal, sier en av dagens beste, Morten Ask, i garderoben etter kampen.

Ledet med ett poeng

Stavanger ledet med ett poeng foran den 45. og siste serierunden der det var klart at vinneren kunne feire seriemesterskapet.

Med et Jordal Amfi fylt til randen i ryggen var det hjemmelaget som gikk i strupen på Oilers. Allerede etter 26 sekunder traff Sondre Olden stolpen fra skrått hold etter at Henrik Holm, som fikk tillit i Oilers-buret, rotet det til for seg selv.

VIF var klart best og tok fortjent ledelsen da Erik Follestad Johansen feide pucken i hjørnet fra blå etter snaue ti minutters spill.

Gjestene skapte lite, men kunne utliknet fem minutter senere da Steffen Søberg måtte gi retur. Snorre Hallem, helten fra fjorårets siste NM-finale, kastet seg frem, men ble taklet av Morten Ask og skled selv inn i stolpen.

En periode med VIF-dominans ble avsluttet med at Tobias Lindström skjøt like utenfor i overtall.

Avgjorde

I løpet av ti minutter i andre periode ble seriefinalen avgjort.

Først styrte Mathias Trygg pucken i krysset etter en perfekt pasning fra importen Eric Chouinard. Tre minutter senere var oppskriften den samme: Chouinard til Trygg - 3-0.

- Hjem å pusse sølvet, var meldingen fra Klanen da Jordal var på kokepunktet.

Juha-Pekka Loikas traff stolpen i overtall for gjestene, men denne perioden handlet om VIF. Gode Sondre Olden økte til 4-0 før de ti minuttene med dominans ble avsluttet med at Brendan Brooks scoret mot gamle lagkamerater.

Resten av matchen ble preget av en del utvisninger, til tider lekent spill av mesterne, Mathias Tryggs tredje for kvelden i spill fem mot tre og en illsint Tommy Kristiansen i garderoben.
Petter Røste Fossen reduserte for Oilers 12 minutter før slutt før Dennis Sveum fikk en tidlig dusj. Der fikk han etter hvert selskap av en hel rekke. Brendan Brooks avsluttet VIFs jubelkveld med sitt andre mål på pasning fra lekne Morten Ask.

Nå starter kampen om «Bøtta».

Slik spilles kvartfinalene i årets NM-sluttspill i ishockey:

Vålerenga - Frisk AskerStavanger - RosenborgLillehammer - LørenskogSparta - Storhamar

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder