President Erik Røste i Norges Skiforbund. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Skiforbundet går imot langrennskomiteen – sier ja til høydehus

Styret i Norges Skiforbund støtter idrettsstyrets innstilling om å oppheve det særnorske forbudet mot bruk av kunstig simulert høyde.

Av 

NTB

Publisert:

Det opplyser skipresident Erik Røste til NTB. Skiforbundet er det siste i en rekke forbund som har valgt å støtte forslaget som opprinnelig kom fra Norges Friidrettsforbund.

– Vi har hatt en svært grundig og god debatt i styret med stort engasjement, som endte med et vedtak om at vi støtter idrettsstyrets innstilling, sier Røste og legger til at hovedargumentet er at man ønsker at norske utøvere skal ha de samme reglene å forholde seg til som andre.

– Det var argumenter både for og imot, og man diskuterte flere ting, blant annet dette med bærekraft og mindre reising (på høydesamlinger), sier Røste.

Han understreker at skistyret mener at det er avgjørende at det defineres tydelig hvilke retningslinjer som skal gjelde for trygg og forsvarlig bruk av simulert høyde, og at styret støtter idrettsforbundets forslag om at en bredt sammensatt gruppe skal utrede dette.

les også

NIF-styret sier ja til høydehus

Langrennskomiteen i skiforbundet ønsket å beholde høydehusforbudet, men fikk ikke gehør i resten av styret. Beslutningen om å støtte en opphevelse av forbudet ble vedtatt med ti mot fire stemmer.

Det viktigste argumentet for å beholde forbudet er at man ikke ønsker å fjerne toppidretten mer enn nødvendig fra barne- og ungdomsidretten. Langrennskomiteen har vært opptatt av hvilken signaleffekt bruken av høydehus gir for yngre utøvere.

les også

Idrettsstyrets viktige kuvending: Helt på høyden!

– Vi gjør dette fordi vi har et ansvar langt ut over toppidrett. Vi ser i større og større grad at det de gjør på elitenivå, blir kopiert på lavere nivåer og hos yngre, sa langrennskomiteens leder Torbjørn Skogstad til Dagbladet for to uker siden.

– Langrennskomiteens standpunkt er godt kjent, og det kom også godt fram i debatten, sier Røste til NTB.

Forslaget om å oppheve forbudet skal behandles på idrettstinget siste helgen i mai. I april ytret blant andre Norges Skøyteforbund og Norges Skiskytterforbund støtte til forslaget.

Forbudet mot bruk av høydehus, høydetelt og tilsvarende utstyr ble innført i 2003 etter at idrettstinget la ned et forbud med 77 mot 73 stemmer. Både i 2008 og 2015 ble det fremmet forslag om å avvikle det, men det ble nedstemt begge ganger.

Publisert:

Mer om

Vintersport

Langrenn

Erik Røste

Norges Skiforbund

Flere artikler

 1. NIF-styret sier ja til høydehus

 2. Idrettsstyrets viktige kuvending: Helt på høyden!

 3. NFF-styret vil utsette Qatar-avgjørelse til 20. juni

 4. Bjørgen uenig med Dæhlie – lanserer et annet forslag

 5. Presidentkandidat Lewis fikk sparken – nå kan hun bli historisk

Fra andre aviser

 1. NIF-styret sier ja til høydehus

  Bergens Tidende
 2. Etter to timer kokte det nesten over. Nå bør han lyttes til.

  Aftenposten
 3. Mener du virkelig dette?

  Aftenposten
 4. Her trener roerne i ekstrem varme. Idrettsleder sliter med å se forskjellen til forbudt metode.

  Bergens Tidende
 5. Bø fikk «Klæbo-avtale»

  Aftenposten
 6. NFF-styret vil utsette Qatar-avgjørelse til 20. juni

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no