UTESTENGS: Sandvolleyballspiller Vegard Høidalen. Foto: Scanpix
UTESTENGS: Sandvolleyballspiller Vegard Høidalen. Foto: Scanpix

Høidalen utestengt inntil videre

SPORT

Sandvolleyballspilleren Vegard Høidalen er suspendert fra konkurranser og trening inntil videre. Det har Domsutvalget i Norges Idrettsforbund (NIF) bestemt.

Publisert:


Høidalen har fått fire advarsler for brudd på retningslinjene om utøverinformasjon. De tre siste advarslene ligger innenfor en 18 måneders periode.

- Jeg har ikke sett avgjørelsen fra domsutvalget selv, men hørt rykter om den. Sånn generelt er det helt feil at utøvere som ikke doper seg blir dømt for doping. Jeg mener at Antidoping Norge må bruke tiden til andre ting. Det er rart at ledere ikke reagerer på det som skjer, sier Vegard Høidalen i en kommentar til Aftenposten.no.

Les også:Høidalen kritisk til Antidoping Norges metoder

Avgjørelsen om å utstenge Høidalen var enstemmig i domsutvalget, men idrettsforbundet kan ikke bruke mer enn to måneder på å avgjøre saken, heter det i slutningen fra

Må melde fra

Vegard Høidalen er oppført på prioritert utøverliste og medlem av Skien Volleyballklubb som er tilsluttet Norges Volleyballforbund.

Les også:Datatilsynet vil ha dopingdebatt

Alle utøvere tilsluttet Norges Idrettsforbund har plikt på seg til enhver tid å opplyse om hvor de befinner seg, slik at de kan innkalles til uanmeldte dopingkontroller til enhver tid. Det er denne informasjonsplikten Høidalen har brutt.

Her kan du lese mer om