TATT PÅ FERSKEN: Michael Phelps hadde ikke så veldig mange andre muligheter enn å legge seg flat etter dette oppslaget. Foto: Faksimile News of The World

Phelps utestengt i tre måneder

(VG Nett) I august ble han stemt frem som «tidenes olympier» av VG Netts lesere. Nå er Michael Phelps suspendert i tre måneder for å ha røykt marihuana.

 • Gunnar Bøthun

Artikkelen er over 11 år gammel


I tillegg har Michael Phelps mistet en stor sponsoravtale med Kellogg, etter at avisen News of the World trykket et bilde av Phelps mens han røykte det narkotiske stoffet. Phelps har senere lagt seg flat og innrømmet forholdet.

En kraftig melding

Nedturen har med andre ord vært stor for 23-åringen, etter at han på sensasjonelt vis svømte inn hele åtte gullmedaljer i OL i Beijing. Med sine seks gull fra Aten-OL i tillegg, ble han tidenes mestvinnende i OL. VG Netts lesere stemte han frem som «tidenes olympier», i konkurranse med storheter som Jesse Owens, «Al» Oerter, Paavo Nurmi og Emil Zatopek. Nå får han ikke konkurrere før i mai.

DROPPET AV KELLOGG: Svømmestjernen Michael Phelps. Foto: AP

- Vi bestemte oss for å sende en kraftig medling til Michael fordi han har skuffet så mange, særlig de hundretusener av unge svømmere i USA som ser opp til ham som rollemodell og helt, heter det fra det amerikanske svømmeforbundet ifølge nytimes.com.

Skal gjenvinne tilliten

Ifølge sin agent skal Phelps ha akseptert straffen fra forbundet. Agenten Drew Johnson sier at Phelps har dårlig samvittighet for å ha skuffet så mange, men melder om et kampklart svømmefantom.

- Han har også blitt oppmuntret av tusener av kommentarer fra fansen og støtten fra mange sponsorer. Han er klar for å kjempe hardt for å gjenvinne folks tillit, sier Johnson.

PS! Kellogg er første sponsor som trekker seg fra et samarbeid med Phelps etter marihuana-røykingen. Speedo og Omega har akseptert unnskyldningen fra Phelps, mens Visa og Subway fortsatt ikke har tatt stilling til hva de vil gjøre.

ÅTTE KJAPPE: Michael Phelps skapte overskrifter av helt andre grunner under Beijing-OL. Foto: Reuters

Mer om

 1. Svømming

Flere artikler

 1. Michael Phelps tatt for fyllekjøring - igjen

 2. Phelps slipper dop-tiltale

 3. Tidenes olympier har meldt seg på to øvelser samme dag

 4. Dette bildet kan koste Phelps seks medaljer

 5. - Phelps nærmer seg comeback

Fra andre aviser

 1. Tidenes mestvinnende olympier snakker ut: - Jeg ville ikke leve lenger

  Bergens Tidende
 2. Gullgutten som ga mental helse et ansikt

  Bergens Tidende
 3. OL-kongen Phelps var langt nede: - Det beste jeg kunne gjøre, var å ta mitt eget liv

  Bergens Tidende
 4. Gullgutten som ga mental helse et ansikt

  Fædrelandsvennen
 5. OL-kongen Phelps var langt nede: - Det beste jeg kunne gjøre, var å ta mitt eget liv

  Aftenposten
 6. Småbarnspappa Phelps tviler på nytt comeback: - Jeg er i livets andre fase

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no