HISTORISK: Casper Ruud (16) jubler og titter opp mot pappa Christian og mamma Lele etter den avgjørende ballen i NM-finalen i tennis mot Øystein Steiro. Foto:Stian Lysberg Solum,NTB scanpix

Casper Ruud (15): - Målet er å sitte i samme garderobe som Nadal og Federer

Christian Ruuds sønn ble tidenes yngste norgesmester i tennis

FROGNERPARKEN (VG) Casper Ruud (15) vil bli enda bedre enn pappa Christian. I dag har han blitt tidenes yngste kongepokalvinner.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Med settsifrene 6-2, 3-6, 6-2 vant han NM-finalen i Frognerparken over Øystein Steiro, som han tapte for i fjorårsfinalen.

Men Casper Ruud sikter atskillig høyere. Nå er han allerede som 15-åring nummer 160 på verdensrankingen for junior, og han har klare mål for det neste året.

- Jeg vil spille i Grand Slam-turneringenes juniorklasse. For å komme rett inn der må jeg være blant de 50 beste i verden.

- Og dele garderobe med de store gutta?

- Ja, målet er å sitte i samme garderobe som Nadal og Federer og de gutta.

Dagens vinner av tennis-NM er altså like gammel som Martin Ødegaard, som denne uken ble tatt ut i landslagstroppen i fotball.

FAMILIEN: Casper Ruud sammen med pappa Christian og mamma Lele. Han er 15 år og tidenes yngste kongepokalvinner i tennis. Foto:Ole Kristian Strøm,VG

Christian Ruud forteller at Casper komme til å fortsette å bo i Norge og satse herfra. Men etter å ha hatt pappa som trener gjennom hele livet, er det mulig at de nå kommer til å trekke inn en ny mann.

- Ja, jeg kommer fortsatt til å ha ansvaret når han er her hjemme, men vi tenker på å hente inn en som kan være trener for Casper når han er ute.

Casper Ruuds far Christian Ruud var på sitt beste ranket som nummer 39 i verden. Han har representert Norge under OL i både 1992 og 1996, samtidig har han 15 NM-titler.

- Casper slår meg kraftig når det gjelder NM-gull. Jeg var 16 år og 11 måneder da jeg vant første gang, forteller pappa.

- Er han en bedre tennisspiller enn deg?

- Ja, nivået i tennis er mye høyere nå, så han er bedre. Men han ligger også bedre an internasjonalt enn jeg gjorde da jeg var like gammel, sier Christian Ruud, som fulgte NM-finalen i spenning sammen med Caspers mamma, Lele.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder