SENTRAL: En ny sesong i amerikansk fotball er i gang, og Tom Brady (12) har tydeligvis klart å holde fokus gjennom alt bråket siden sist sesong. I natt ledet han sitt Patriots til seier over Steelers i ligastarten. Foto: Maddie Meyer , Afp

Tom Brady har lagt «Deflategate» bak seg - storspilte i sesongåpningen

New England Patriots slo Pittsburgh Steelers da de tyvstartet årets liga. Tom Brady (38) har tydeligvis lagt «Deflategate» bak seg.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

De regjerende mesterne fra New England Patriots lot ikke til å være påvirket av bråket siden sist sesong. De har tydeligvis satt inn jakten på en ny Super Bowl-triumf. Pittsburgh Steelers ble slått 28-21.

STOR VG-SPESIAL: Slik ender NFL-sesongen 2015

Siden finalen sist vinter har quarterbacken Tom Brady vært hovedpersonen i den såkalte «Deflategate-skandalen» om for lite luft i ballene. I natt var han igjen i sentrum - men denne gang sportslig, på banen.

LES OGSÅ: Tom Brady konfronteres med gammelt intervju: - Liker mye baller.

Helt siden Super Bowl i februar har diskusjonene gått om Brady skal ha visst at støtteapparatet manipulerte lufttrykket i ballene de brukte. Opprinnelig ble han suspendert i fire kamper av NFL-sjefen Roger Goodell, men Brady tok saken til det sivile rettssystemet, og straffen ble opphevet for ei uke siden. Den kjennelsen har Goodell og NFL anket.

LES OGSÅ: Timeline for «Deflategate» (ekstern lenke)

Patriots' quarterback traff på 25 av 32 pasninger mot Steelers. Fire av dem endte med touchdown og seks poeng.

– Jeg hadde ingen påvirkning på ballene. Jeg har alltid fulgt reglene, har Tom Brady sagt.

Patriots og Steelers tyvstartet sesongen. NFL har gjort det til tradisjon at Super Bowl-vinneren får starte med en hjemmekamp før alle de andre. Patriots vant 28-24 over Seattle Seahawks i finalen sist vinter. Brady var kampens store spiller, og det hadde vært en stor nedtur både for ham selv og Patriots om han ikke fikk spille kampen i natt. Men striden med NFL fortsetter altså i rettssystemet.

Den endelig avgjørelsen faller neppe før etter denne sesongens Super Bowl.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder