Vant 17 millioner - dro på jobb

Den ukjente V75-spilleren som lørdag vant over 17 millioner kroner meldte seg for Norsk Rikstoto mandag - fra jobben.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Vinneren er en mann i 50-årene fra Oslo-området. Han har vært bortreist i helgen, og hadde ikke fått med seg at Norsk Rikstoto etterlyste eieren av den eneste bongen som fikk syv rette på Bjerke travbane lørdag – en bong verdt over 17 millioner kroner.

Mandag morgen tok han kontakt med Rikstoto, og fortalte at det var han som hadde levert inn bongen til 360 kroner på en Spar-butikk i Nord-Odal i søndre Hedmark.

– Jeg er på jobb i dag. Det blir ikke noen store forandringer i livet mitt. Det blir ikke noen Bahamas-tur for å si det sånn. Jeg er litt kjedelig der, sier vinneren til VG.

Les også: Marie (26) vant 1.430.000.000 kroner

Den ferske mangemillionæren tar det hele med knusende ro, men innrømmer at han fortsatt går rundt og smiler.

– Jeg skal jobbe fire dager til, så har jeg tre uker ferie. Sånn sett passet det bra. Men jeg skal fortsette å jobbe, noe må man fylle dagene med. Jeg er gjeldfri, og har akkurat kjøpt meg ny bil. Så jeg starter med blanke ark, men jeg skal hjelpe barna mine litt økonomisk. Ellers må man prøve å få pengene til å vare livet ut.

Sjekket resultatet på tekst-TV

Oslo-mannen er en ivrig travspiller, og har spilt på hest de siste 10–12 årene. Men denne helgen gikk han ikke fulgt med som vanlig. Uten internett måtte han sjekke resultatene på tekst-TV.

– Jeg sjekket Dagens Dobbel først, og vant 3500 kroner på det. Da sa jeg til kona at det spille i alle fall hadde gått inn.

Les også: Lotto-vinner Janne feiret med sjampis halve natten

Deretter begynte han å sjekke V75-bongen sin.

– Da jeg skjønte at jeg hadde syv rette, trodde jeg det var noe feil da jeg så på utbetalingen. Jeg fikk en klump i halsen, og ble helt stum, fortsetter han.

Men han skal ikke gi seg med å spille på hest.

– Nei, jeg kommer nok til å fortsette. Jeg prøvde meg igjen på søndag, men man vinner sjeldent to dager på rad.

Tre bankere

Vinnerbongen kostet 360 kroner, og inneholdt tre bankere.

– Jeg hadde spilt banker på Say that Agian, det var dagens største favoritt. Så spilte jeg banker på Denise F. Boko i hoppeløpet. Det er en veldig god hest.

Den siste bankeren fant han i V75-6. Der mange ga sin fulle tillit til Frode Hamre-traveren Sejr Gammelsbæk, valgte alenevinneren å la Bear Dancer stå alene på sin bong.

– Jeg bladde i VG på fredagen, og la merke til det treneren sa om hesten. Sejr Gammelsbæk hadde ingen god rad, så jeg hoppet over den. Det gikk jo bra, sier han lurt.

I løpet til den en annen Hamre-favoritt, Royal Ice, valgte han å ta med alle hestene. Favoritten tapte, og Merlin – med kun 1,8 prosent av innsatsene på seg – vant. Ellers hadde han femtevalgene Yes Man Hoss og Dame Alki på henholdsvis tre og fire hester.

– Hugo Langeweg kommer nesten alltid med gode hester, så den Dame Alki måtte jeg ha på.

Før den siste avdelingen var V75-bongene verdt drøyt 300.000 kroner, og alenevinneren sto igjen med seks hester som ga syv rette. Men kun Tin Balder ga full uttelling.

– Jeg hadde alle hestene som var med i den siste svingen, bortsett fra Mino. Tin Balder hadde jeg med fordi Vidar Hop pleier å vinne et løp på de store dagene, og her var han ny kusk bak Tin Balder. Heldigvis vant han løpet, sier han.

Riktig V75-rekke: 1: 10 Yes Man Hoss 2: 4 Merlin 3: 2 Denise F. Boko 4: 12 Dame Alki 5: 2 Say That Agian 6: 10 Bear Dancer 7: 9 Tin Balder

Syv rette: 16.914.794 kroner Seks rette: 11.010 kroner Fem rette: 485 kroner

Skal du spille? Sjekk VGs travtips for kveldens løp på Leangen her

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder