Skøyteforbundet: – Det har oppstått problemer dem imellom

HOLDT ET HALVT ÅR: Thea Rabe flyttet til USA og fikk suksess som isdanser sammen med Tim Koleto. Paret kvalifiserte seg for EM i Bratislava om et par uker, men har nå plutselig skilt lag. Bildet paret er fra en oppvisning i Asker i september. Foto: Susan Fraser ,

Brudd for Norges isdanspar

Norges Thea Rabe (20) og Timothy Koleto (24) var klar for kunstløp-EM i isdans. Nå har paret plutselig - bare noen uker før mesterskapet - skilt lag.

 • Øystein Jarlsbo

Artikkelen er over fire år gammel

– Det er (...) oppstått problemer dem imellom som gjør at de ikke lenger kan fungere som et par på isen. Thea har derfor valgt å bryte partnerskapet med Tim og har reist hjem til Norge, skriver Norges skøyteforbund i en pressemelding torsdag.

BAKGRUNN: Kunstløp-Thea vil bli historisk

For to måneder siden uttalte Thea Rabe til VG at hun «lever i drømmen». Sammen med isdanspartner Timothy Koleto hadde hun klart det internasjonale kvalifiseringskravet til EM i Bratislava i slutten av januar. Hun var sammen med amerikaneren Koleto det første norske paret som noensinne har konkurrert internasjonalt i isdans.

– Beklagelig brudd

Paret ble før jul en del av NSFs elitelag i kunstløp.

FLYTTER HJEM: Thea Rabe betalte over 30 000 kroner i måneden for sin isdanssatsing sammen med amerikaneren Timothy Koleto. Hun flyttet til USA i mai. Nå er hun tilbake i Norge. Foto: Privat ,

I pressemedlingen fra Norges skøyteforbund gis ingen forklaring til hvorfor paret nå bryter samarbeidet og dermed brått avslutter et enestående kapittel i norsk kunstløphistorie.

«Bruddet er beklagelig, men slett ikke helt uvanlig i isdans og parløp. Isdans er en krevende idrett der det ikke bare er viktig med gode individuelle ferdigheter, men der det også er avgjørende at samarbeidet mellom de to utøverne er særdeles godt og at begge føler seg komfortable og trygge med partneren. Thea har satset mye, både sportslig og økonomisk, og det var derfor viktig for henne å få dette til å fungere. Det ble imidlertid ikke mulig å fullføre og paret skiller derfor lag», heter det i redegjørelsen fra NSF.

– Jeg lever i drømmen - LES MER

– Nå eller aldri

Den konkluderer med at paret ikke vil delta i kunstløp-EM i Bratislava. Thea Rabe har reist hjem fra Michigan i USA der hun var bosatt og trente sammen med Timothy Koleto.

https://twitter.com/Thea_Rabe/statuses/660843311452790784

– Hun tar opp lån nå og hun tar risikoen selv. Hun ville det så gjerne og får ikke denne sjansen flere ganger, fortalte mamma Anne Margrethe Halvorsen Rabe til VG i mai i fjor.

– Det er nå eller aldri. Jeg håper det går i orden. Foreløpig har jeg bare tatt sjansen. Denne muligheten ville ikke stått der to måneder frem i tid, sa Thea Rabe til VG for syv måneder siden.

Prisen per måned for å trene under den internasjonale topptreneren Igor Shpilband i USA var 3 000 dollar, det vil si over 25 000 kroner etter dagens kurs.

Ser etter ny partner

MYE SAMMEN: Thea Rabe og Tim Koleto, Norges første isdanspar, trente sammen på is tre til fire timer hver dag. I tillegg kom barmarkstrening. Foto: Privat ,

LESTE DU DENNE? Bestemoren danset sammen med Sonja Henie

I tillegg regnet hun med at det vil gå med drøyt 6 000 kroner måneden til mat og normalt livsopphold.

Nå er drømmen over.

Hun ser nå etter muligheter for å finne en ny partner som hun kan fortsette sin karriere sammen med. Vi håper at hun får økonomiske forutsetninger på plass som kan gjøre det mulig å fortsette isdanskarrieren, skriver Norges skøyteforbund i pressemeldingen.

Les også

 1. Gjersem imponerer i kunstløp-VM

  Anne Line Gjersem ble nummer 20 i kvinnenes kortprogram i…
 2. Anne Line Gjersem vraket etter OL-suksessen i kunstløp: Tvillingsøster Camilla tatt ut til EM

  Anne Line Gjersem (20) ble første norske kunstløper i OL på 50 år for ti måneder siden.
 3. Kunstløp-Anne Line: - Utrolig gøy

  Anne Line Gjersem (20) sesongåpner i Kina Grand Prix neste måned - med seks trippelhopp i sitt nye program.
 4. Kunstløpyndlingen fikk OL-støtte av Zlatan-hjelper

  MALMÖ/SOTSJI (VG) Anne Line Gjersem (20) stråler på OL-isen, men veien til ettermiddagens finale har ikke vært uten…
 5. OL-kjolene er pakket og på vei til Sotsji

  SOTSJI (VG) Anne Line Gjersem (20) har pakket ned sine to Moskva-spesialsydde kjoler for å dra til Sotsji som Norges…

Mer om

 1. Skøyter

Flere artikler

 1. Isdanseren om hvorfor EM-deltagelsen ble avlyst: Åpenhjertig Thea Rabe: – Det kjentes ikke sunt for meg

 2. Isdans-Thea: – Jeg lever i drømmen

 3. Thea Mørk legger opp: - Det er veldig trist

 4. Thea (20) bruker julen på å hjelpe: – De trenger meg

 5. Pluss content

  Sondre Oddvoll Bøe: – Jeg var åtte og ble kalt «homo»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder