KRONERULLING: Viktor Hovland gjør seg klar for å trille ballen – og pengene – inn på det niende hullet av dag tre i Boise. Foto: JONATHAN FERREY / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Hovland har tjent over seks millioner kroner på «sommerjobben»

Viktor Hovland (21) har slått godt fra seg på PGA-touren denne sommeren. Oslo-guttens prestasjoner sørger for grønne tall i banken.

Hovlands hverdag endret seg nærmest over natten da han gikk fra amatør til proff etter en historisk god 12. plass i U.S. Open i midten av juni. Proff-spillere kan innkassere premiepenger i turneringene de spiller – og nordmannen har gjort det bra i årets «sommerjobb» som proff golfspiller.

21-åringen innledet med en 54. plass i Travelers Championship, for deretter å følge opp med to 13. plasser og en 16. plass i henholdsvis Rocket Mortgage Classic, 3M Open og John Deere Classic. Deretter toppet han det med en 4. plass i Wyndham Championship den første helgen i august.

De prestasjonene har gjort at han kan putte 678 035 amerikanske dollar – like i overkant av seks millioner norske kroner – på konto. Det inkluderer kun premiepenger. Inntekter fra sponsorer kommer utenom.

Og Hovland kan få mer å smile for. Nordmannen ligger i øyeblikket på førsteplass etter tre runder i Albertsons Boise Open, som er den andre turneringen i Korn Ferry-sluttspillet. Den avsluttes natt til mandag norsk tid.

les også

Hovland leder etter kjempespill

Totalt spilles det tre turneringer i Korn Ferry-sluttspillet, og ifølge Norsk Golf vil ytterligere én «topp 25»-plassering være nok til å sikre Hovland en billett til neste sesongs PGA-tour. Han ble nummer elleve forrige uke. Med andre ord skal det lugge mye for at han ikke kommer seg med.

les også

Ventura fortsetter storspillet – kan skrive golfhistorie

PGA-KLAR: Kristoffer Ventura i aksjon denne helgen i Boise. Han misset cutten, men får nye sjanser kommende helg. Foto: JONATHAN FERREY / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Ventura allerede sikret

Kristoffer Ventura (24) har heller ikke ligget på latsiden denne sommeren, og har gjennom flere gode prestasjoner i Korn Ferry-turneringer tjent tett opp mot tre millioner kroner.

Ventura har allerede sikret seg PGA-kortet for den kommende sesongen, og kjemper nå om å få best mulig prioritering. 24-åringen har ikke startet Korn Ferry-sluttspillet like bra som Hovland. Han åpnet med en 51. plass i den første turneringen og klarte ikke cuten etter dag to i den andre turneringen.

Selv om PGA-kortet er sikret for Ventura er det fortsatt litt å kjempe for. Dess høyere plassering, desto flere PGA-turneringer vil han få tilgang til.

Selv om man er fullverdig medlem av PGA-touren gir ikke det automatisk deltagelse i turneringene, ettersom at det er langt flere spillere med kortet enn det er plasser i hver enkelt turnering.

PS! Korn Ferry-sluttspillet avsluttes kommende helg i Newburgh, Indiana.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder