Tennisbragd av Casper Ruud: Klar for hovedrunden i Australian Open

Publisert: Oppdatert: 14.01.18 14:58
SPORT

Casper Ruud (19) er klar for sin første Grand Slam-turnering. I første runde fikk han akkurat den motstanden han ønsket.

Dermed skal en nordmann delta i en Grand Slam-turnering for første gang siden 2001, da både Jan Frode Andersen og Caspers far Christian Ruud deltok.

– Han var veldig happy med å nå sin første Grand Slam. Det har vært et stort mål for ham, og nå har han nådd drømmen, sier Christian Ruud til VG på telefon fra Australia.

Casper Ruud uttalte like etter kamp at han håpet å møte en spiller som på lik linje med seg selv måtte gjennom kvalifiseringen for å komme seg inn i hovedturneringen, og det ønsket fikk han oppfylt.

I første runde venter franske Quentin Halys, rangert som nummer 132 i verden, fem plasser foran Ruud.

– De som har kvalifisert seg er i form, men det var dette han håpet på. Han er mulig å slå. Han tapte mot ham i fjor høst, men spilte jevnt, så det er mulig, sier far Ruud.

– Nå gjelder det bare å nullstille seg, fortsetter Christian Ruud.

– Mentalt sterkt

Casper Ruud spiller allerede mandag morgen, i den fjerde kampen i første runde. Kampen går på Eurosport Norge og på Eurosport Player, og forventer å starte mellom 05:45 og 07:00 mandag.

– Jeg føler jeg er matchsterk for tiden og har spilt mange gode kamper. Jeg har vært best på viktige baller. I avgjørende sett har jeg vært sterk til tider. Det hjelper å ha selvtillit og være i fysisk bra form, sier Casper Ruud ifølge NTB.

19-åringen har trent og spilt noen turneringer i Australia som oppladning til kvalifiseringsturneringen den siste tiden, og Ruud har på kort tid klart å utvikle servedelen av spillet sitt.

– Han server skikkelig bra nå. Det er ingen tvil om at det er bedre. Han server litt lenger, det er kanskje bare én centimeter, så det er ikke så mye, men det hjelper ham, sier far Christian Ruud, som selv hadde sin beste Grand Slam i nettopp Australia Open i 1997.

Etter at Casper Ruud vant det første settet 6–2, før sett to gikk til et tie break som Escobedo vant.

– Han kunne få serven på 6–5, men kom borti nettet med en fot. Da var han nok litt nedfor og litt «shaky», men så fikk han en bra start på tredje sett. Det var mentalt sterkt av Casper å omstille seg, sier Christian Ruud til VG.

Her kan du lese mer om