Casper Ruud røper skjult krampedrama etter bragd

(Casper Ruud - Quentin Halys 6-3, 3-6, 6-7, 7-5, 11-9) Casper Ruuds eventyr i Australian Open fortsetter. Det ble klart etter en thriller mot franske Quentin Halys.

Artikkelen er over to år gammel

For første gang siden pappa Christian og Jan Frode Andersen gjorde det i French Open i 2001, var en norsk herrespiller på ny å finne i hovedturneringen i en Grand Slam-turnering.

Og for en måte Casper Ruud presenterte seg på i sin første kamp blant den ypperste tenniseliten.

I Australian Open trakk han det lengste strået i thriller-kampen mot franske Quentin Halys, som er ranket fem plasser over den norske 19-åringen (137 mot 132).

Alle fem settene måtte til for å kåre en vinner, og til slutt, etter fire timer og 16 minutter med spill i Melbourne, var det Ruud som kunne strekke armene i været. Det avgjørende settet endte 11-9.

VG Live: Vi fulgte kampen her!

les også

I fjor: Monster-server knuste Casper Ruuds håp i Australian Open

– Det er den feteste seieren jeg har hatt. 11-9 i avgjørende sett! Det er ikke hver gang man får den muligheten, sier Ruud til NTB.

– Jeg er ganske sliten, for å være ærlig. Det var en lang ball da jeg brøt ham, og da begynte jeg å kjenne på krampe i hamstringen. Det er vanskelig å få vekk. Jeg prøvde å strekke litt i smug så han ikke skulle se meg. Men jeg klarte å bryte ham og holde serven til slutt. Ekstremt deilig, legger han til, og røper med det et aldri så lite drama.

På sidelinjen sto en lettet pappa Christian.

– Det var nervepirrende, og helt rått. Han lå under 3-4 og 0-40 i fjerde sett og snudde det, sier pappa Christian Ruud til VG, og kaller det for frustrerende å se franskmannen måke inn ess etter ess.

– Casper viser mental styrke, så det er utrolig imponerende, sier han på telefon fra Australia mens han blir avbrutt av ivrige gratulanter.

Sønnen innrømmer at han syntes situasjonen var kjedelig.

– Det var kjipt, men jeg tenkte: «Det er ikke hver dag man får spille hovedrunde i Grand Slam, så jeg får dra ut og krige og gjøre det jeg kan for å snu det», sier en ganske sluttkjørt Casper Ruud til NTB.

Pappa Ruud: - Jeg har sett mange gærne foreldre (krever innlogging)

– Hva skjer videre nå?

– Nå er det bare å omstille seg, for det er kamp igjen på onsdag. Nå skal han inn og få massasje, spise sove, alt som skal til. Det blir rolig trening i morgen og kamp på onsdag, sier Ruud, før han må haste videre.

Onsdag møter Ruud argentinske Diego Schwartzman (26 i verden), som selv trengte fem sett for å vinne sin kamp og som også slo til med 11–9 i det avgjørende settet. Det blir ingen enkel motstand, for han var i kvartfinalen i US Open i fjor høst.

Skulle det gå veien for Ruud der, og også i den påfølgende runden, står Rafael Nadal mest sannsynlig på motstatt banehalvdel i runde fire.

Mot franske Halys var det Ruud som åpnet best, men servene til Halys skapte virkelig trøbbel for nordmannen etter at hans 6-3-seier i første sett ble utlignet med samme sifre i settet etter.

Franskmannen knep tredjesettet etter to feil av Ruud i tiebreak, før han virkelig kunne ha avgjort det i det fjerde settet. Men Ruud sto imot åtte breakballer, brøt selv og kunne juble for 7-5 og forlenget kamp.

Der fikk han bruk for all den fysiske treningen han er kjent for å ha gjennomført, og etter totalt fire timer og 16 minutter med spill kunne Ruud virkelig slippe jubelen løs. Det endte 11-9 i det avgjørende settet.

les også

Casper Ruud rystet toppspiller

– Det blir ikke bedre enn dette. For en mann, kommenterte Francke, og fortsatte:

– Vi har en nordmann i 2. runde av en Grand Slam-turnering. Det blir ikke mye større enn dette.

PS: Forrige nordmann i 2. runde av Australian Open var pappa Christian i 1999. Han ble slått ut i runden etter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder