Bjørgen og Klæbo levner Northug liten OL-sjanse

Publisert:
SPORT

HAMAR (VG) Johannes Høsflot Klæbo (21) ønsket å gå OL-lagsprinten med Petter Northug (32). Den drømmen innser ski-kometen at er i ferd med å bli knust.

– Det er ingen tvil om at det ser mørkt ut. Det skal gås verdenscup neste helg. Vi får se hvor han står hen da, sier Klæbo under pressekonferansen etter NM-gullet i sprint torsdag.

– Sjansene henger i en veldig tynn tråd. Du vet aldri med Petter, men tida løper ut tror jeg, sier Marit Bjørgen til VG.

– Må være motivert

De to NM-gullvinnerne på sprint i dame- og herreklassen har selvfølgelig registrert at Petter Northug aldri stilte på denne distansen. 32-åringen ble syk tidligere i uken. Dermed røk den første av to muligheter for å kvalifisere seg til OL.

Motivasjon er blitt trukket frem som grunn til at han aldri har kommet i skikkelig slag denne sesongen.

Bjørgen er helt klar på en ting: Northug er ikke blitt for gammel med sine 32 år.

– Han er atskillig yngre enn meg.

– Det er en jobb som må gjøres. Også må man være motivert for å gjøre den jobben. Jeg vet ikke om Petter fortsatt er det. Det er det spørsmålet man må stille. Det er han som kan svare på det, sier Norges ski-dronning.

– En viktig person

– Uten Sirkus Northug til stede, tror du trykket på dere blir større under OL? Han har vært en lynavleder for alle dere andre…

– Ja. Men han er fortsatt det selv om han ikke går skirenn så. Han har vært en veldig viktig person for idretten vår. Han er fortsatt det. Jeg tror alle vil se Petter i bra form og være med å kjempe der oppe, enn å se ham lenger ned på resultatlisten. Han er en viktig person for oss, så jeg håper Petter kan gå fort på ski igjen.

– Det kan se ut til at det er Seefeld VM neste år, og ikke OL, at han kan gå fort?

– Det kan se sånn ut, så får vi håpe han er motivert til å gjøre jobben og har lyst, svarer Bjørgen.

Må vente

Klæbo sier at drømmen om å gå OL-lagsprint med Northug fortsatt lever, selv om det ser tungt ut.

– Mener du virkelig at den lever?

– Det er jo umulig å si. Du må spørre ham om han kommer seg dit. Vi kan ikke gjøre noe annet enn å vente å se, sier han.

21-åringen mener det fortsatt er tid til å overbevise landslagsledelse. Northug har for ordens skyld kun de to rennene i Planica neste helg før OL-uttaket kommer. 21-åringen vil ikke gå inn og uttale seg om Northugs situasjon, på spørsmål om han er overrasket.

– Men synes du det er trist?

– Det hadde vært gøy å hatt ham med og konkurrert mot ham. Men idretten er sånn. Du må være på riktig side. Det er umulig å si hvor han har havnet. Det svarer han best på selv. Jeg har fokus på meg. Men det hadde vært artig å ha ham med, sier Klæbo.

Her kan du lese mer om