FERDIG: Vålerengas Mohammed Abdellaoue. Her fra en kamp mot Brann i juli i år. Foto: Marit Hommedal NTB scanpix

Mohammed Abdellaoue legger opp

Mohammed «Moa» Abdellaoues (32) alvorlige kneskade setter kroken på døra for den videre karrieren.

Artikkelen er over to år gammel

Den tidligere landslagsspilleren skal ha bestemt seg for å legge opp. Det får VG opplyst fra flere kilder torsdag ettermiddag.

VG var i kontakt med Vålerenga-spissen i 12.00-tiden, han var opptatt på reise og kunne ikke kommentere hvorvidt han kom til å legge opp. VIF-trener Ronny Deila – også han bortreist – svarte slik på om «Moa» kom til å spille for Vålerenga neste år:

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Han kommer til å være ute hele sesongen etter operasjonen. Jeg regner ikke med han sånn sett, svarte Deila.

– Men kommer han til å gi seg med fotballen?

– Nei, ikke basert på det jeg har forståelse for. Han er sugen på å komme tilbake, men den veien blir tøff, sa VIF-treneren.

Også torsdag: Grindheim klar for ny klubb

En liten tur i mimreboken - sjekk ut denne fulltrefferen!

I oktober kunne VG melde at spissen måtte opereres og ville være ute i lang tid. I hvert fall til neste sommer, sa Deila den gangen.

Senere torsdag bekreftet Vålerenga at spissen er ferdig i klubben. På sine hjemmesider skriver de at legene konkluderte med at kneet ikke var i stand til å spille mer fotball.

– Det er naturligvis leit å få en slik beskjed av legen, men jeg er glad for å kunne se tilbake på en fantastisk karriere. Det har vært både oppturer og nedturer, og det å ha fått spille i en av Europas største ligaer og ikke minst ta cupgull med Vålerenga har virkelig satt spor. Nå skal jeg bruke tiden fremover til å komme tilbake i formen jeg var før den siste operasjonen, sier spilleren selv.

– Jeg vil benytte anledningen til å takke alle spillere og trenere, samt familie og venner som har støttet meg i alle disse årene, og sist, men ikke minst Klanen for en fantastisk support. Dere er unike, avslutter Moa.

Slik feiret Moa og Deila etter førstnevntes scoring mot erkerivalen:

«Moa» slo for alvor gjennom i Skeid. I 2007 ble han solgt til Vålerenga hvor det blir sterke 30 mål på 67 kamper. Deretter ble han solgt til tyske Hannover. I 2013 reiste han videre til Stuttgart hvor han ble frem til 2015.

Glansdagene: Kåret til Årets Kniksen

Returen til Norge kom i 2015. Den har blitt preget av skader. Faktisk har Abdellaoue kun spilt 36 av 82 mulige kamper siden sensommeren for drøyt to år siden. Det ble ett mål og fire kamper i 2015. I 2016 var han på banen i 18 kamper og noterte seg for seks nettkjenninger. Denne sesongen har det gått langt verre. Skader har gjort at han kun har spilt 12 kamper og scoret to ganger.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder