UTE: Casper Ruud, her fra i mai 2018, da han møtte Jordan Thompson i første runde av Rolland Garros. Foto: ERIC FEFERBERG / AFP

Ruud gikk på sjokktap – ute av kvalifiseringen til Australian Open

Casper Ruud (20) fikk drømmen om Australian Open-deltagelse knust av finsk-sveitsiske Henri Laaksonen (26) i første runde av kvalifiseringen.

Artikkelen er over ett år gammel

Ruud var på forhånd seedet som nummer fem på vei inn i kvalifiseringsspillet, mens sin 26 år gamle motstander var useedet.

Men etter én time og ti minutters spill i den australske solen var det Laaksonen som kunne juble for avansement etter å ha vunnet 6–2, 6–4 i sett.

– I dag var det litt tilbake til gamle synder. Casper er litt nervøs og får det ikke helt til å stemme, sier pappa Christian Ruud til Eurosport, og oppsummerer sønnens prestasjon slik:

les også

Taktisk vri med Team Nadal skal gi Casper Ruud knallavslutning

– Alt i alt var det litt for dårlig i alle deler av Caspers spill i dag.

Ruud hadde hele 27 upressede feil, mot Laaksonens 18.

– Han kom aldri helt i gang. Laaksonen var smart og spilte stødig. Han stresset ikke og slo trykkslagene sine når han måtte. Ruud slo altfor mange feil og hadde for dårlig uttelling. Spesielt på andreservene sine. Dette var absolutt ikke dagen hans, sa Eurosports tennisekspert Christer Francke.

les også

Ruud sjanseløs i Las Vegas – tapte ny semifinale

For bare en uke siden møttes spillerne i en ATP Challenger-turnering. Da vant nordmannen 2–0 i sett.

– Casper er nok mer skuffet enn meg, men i dette sirkuset er det mange gode. Laaskonen var ranket topp 100 i fjor, sier Christian videre.

I fjor gikk det vesentlig bedre for Ruud «Down Under». Da kvalifiserte han seg til hovedrunden, og gikk videre fra første runde etter en thriller mot Quentin Halys. Da så det slik ut:

Deretter ble det tap i andre runde mot Diego Schwartzman, som da var ranket som nummer 36 i verden.

PSSSST! Australia Open var den turneringen som pappa Christian kom lengst i iløpet av sin karriere som tennisspiller. Han nådde fjerde runde i 1997, men tapte mot Goran Ivanisevic.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder