TUNGE TAK: Finn-Hågen Krogh (t.v.) ga seg etter prologen på sprintøkten under samling tirsdag, mens Johannes Høsflot Klæbo hadde fått nok foran det siste draget. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Krogh i tidstrøbbel: Har ikke hatt én hardøkt siden sesongslutt

STEINKJER (VG) Stafetthelten Finn-Hågen Krogh (27) har dårlig tid for å bli klar til sesongstart om drøye tre måneder. Kroppen tåler ikke maks intensitet.

Krogh kastet inn håndkleet etter prologen på sprintøkten i Steinkjer tirsdag formiddag. Kroppen var ikke interessert i høyt tempo.

– Det er ikke poeng med knallhard 5-økt om ikke grunnlaget er der. Det er det han sliter med, sier sprintlandslagstrener Arild Monsen til VG og legger til:

– Det tar lang tid å komme seg sånn greit tilbake. Det er ingen topp situasjon. Han har en vei å gå. Det er ingen tvil om det.

Krogh kjemper mot overtrening: Lagkamerat var ute i mange år

Utøverne kategoriserer treningen etter intensitet fra 1 til 5. 1 er lavest.

Brutalt

Krogh var rolig, som alltid, på pressetreffet etter treningsøkten han måtte avbryte. Men han innrømmer lett at han er i tidstrøbbel.

Det er drøyt tre måneder til sesongstarten på Beitostølen. Verdenscupen starter i Finland 24. november.

Krogh: – Kommer aldri til å tilgi meg selv

– Det er veldig kort tid. Ting må begynne og skje. Såpass brutal er toppidretten. Jeg kan ikke bare være med på lasset, sier Krogh til VG.

Klæbo sjanseløs mot lagkameratene etter sommerferien

Siden sesongslutt, da han ble nummer 188 på 10-kilometeren i NM 6. april, har han ikke hatt en eneste økt hvor han har tatt seg ut fullstendig.

– Nei, det har jeg ikke. Jeg prøvde meg litt i dag (tirsdag). Det var et sjokk å gå såpass fort i prologen. Jeg trenger flere hardøkter for å vekke kroppen, sier Krogh.

Unormal sommer

Han ble VM-helt i Lahti (2017) da han gikk Norge inn til stafettgull og holdt Sergej Ustjugov bak seg på imponerende vis.

Normalt har Krogh to hardøkter i uken om sommeren. Denne sommeren har han hatt to hardøkter i hele juli, hvor intensiteten har vært oppe i 3.

– Jeg har hatt økter i sommer hvor jeg har følt meg veldig bra på langturer, men det er å være god når man presser seg, det er det som er deilig. Gleder meg til jeg får den følelsen. Da kan jeg kanskje slippe ned skuldrene og føle at jeg er litt tilbake, sier Krogh.

Sundby og treneren rister på hodet av klassisk-tall: – Vi ble «pissa på»

Ute av kurs

27-åringen hadde fem pallplasser i verdenscupen i 2016/2017-sesongen, forrige sesong var han ikke på pallen. OL i Sør-Korea ble en nedtur med 18. plass på 15-kilometeren. Det har vært skrevet mange saker om at Krogh trente seg i senk forrige sesong.

Landslagstreneren vil ikke krisemaksimere foran en ny sesong.

– Han har kommet litt ut av kurs. Han har ikke hatt godfølelse på intervall, men han er verdens mest lettrente figur, så vi kan ikke gjøre annet enn å håpe, sier Monsen.

Landslagssamlingen i Steinkjer avsluttes lørdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder