DOLLAR I BLIKKET: Andreas Thorkildsen feiret gullet sammen med blant andre samboeren Christina Vukicevic i Beijing. Foto: Scanpix

Tjener fett på gullet

BEIJING (VG Nett) Andreas Thorkildsen (26) hadde ikke bare OL-gullet å smile for på seiersfesten i kveld. Spydkasteren innkasserer også store summer på triumfen.

  • Kristian Holli
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Gullvinneren ankom seiersfesten på den norsk sjømannskirken i Beijing en drøy halvtime over midnatt. Med seg hadde han blant andre samboer Christina Vukicevic.

VGTV:Se feiringen her!

Protokoll:Send inn din hilsen til gullvinneren her!

Til applaus fra familie, støtteapparat, sponsorer og andre gjester tok han plass oppe på podiet i kirken, som egentlig er en bar eid av den svenske bordtennislegenden Jan-Ove Waldner. Der åpnet han fire flasker champagne, og smilte godt da de ivrige fotografene fikk flere dusjer med sprudlevann.

- Jeg har ikke fått tid til å fordøye dette så mye. Timene etter en slik konkurranse er de travleste på en dag som denne, sa Thorkildsen mellom skålingen i champagne.

Debatt:- Han er helt i en klasse for seg!

Feiret hver for seg

Thorkildsen hadde god grunn til å glise bredt. Han fikk til sitt livs kast i finalen. I tillegg til edelt metall får han også en god påplussing på bankboken.

CHAMPIS-FEIRING: Andreas Thorkildsen spretter champagnen sammen med kjæresten. Foto: SCANPIX

- Han får 100 000 kroner fra oss, og det samme fra Norges Friidrettsforbund. I tillegg får han penger fra andre sponsorer og IOC. Til sammen vil jeg anslå at Andreas drar inn et sted mellom 750 000 og en million kroner på dette. Det er han vel verdt, sier sponsorsjef i DnBNor, Jacob Lund, til VG Nett.

Protokoll:Send din hilsen til Andreas

Han arrangerte også festen for Thorkildsen og de andre feststemte på den store norske dagen i Beijing. Ingen av de norske medaljevinnerne feiret dog sammen.

Hjem mandag

Lund vil nå naturlig nok bruke spydkasteren for det han er verdt. Under OL kan ikke utøverne være med i reklamer, men så fort forbudet er over kjører Lund på.

- Den 27. august klokken 24 går forbudet ut. Da kjører vi til på tv og aviser, lover Lund.

VINNEREN: Andreas Thorkildsen strekker armene i været under finalen. Foto: EPA

Han har kjent kristiansanderen siden han var 19 år, og har avtale med ham ut 2009. Om samarbeidet vil fortsette etter det sier Lund ingenting om.

- Hvis jeg sier noe om det risikerer jeg bare at andre henger seg på, sier Lund.

Festen blir nok ikke av den aller fuktigste sorten for Andreas Thorkildsen. Fredag skal han konkurrere i Golden League igjen. Søndagen planlegger han å tilbringe som turist i Beijing før turen går tilbake til Norge mandag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder