EKSTRATRENING: Viktor Hovland trener etter lørdagens golfrunde. Caddie og collegetrener Alan Bratton følger med. Foto: Thomas Nilsson / VG

Golfesset Hovland: - Jeg blir forbanna!

PEBBLE BEACH, CALIFORNIA (VG) Her står Viktor Hovland (21) på puttinggreenen og forsøker å finne den gode følelsen. Amatøren imponerte igjen blant de store.

Det er nesten tomt på treningsområdet på mektige Pebble Beach i California. Det er småkjølig og grått. Collegetrener og caddie Alan Bratton følger nøye med på hvert slag.

De har vært på golfbanen i snart seks timer, men er ikke fornøyde.

Puttingen var nemlig det som sviktet Hovland under en ellers sterk golfrunde i U.S. Open. For andre dag på rad brukte han 32 slag med den kanskje viktigste køllen, noe som spolerer sjansen til en virkelig god score.

les også

Golf-Hovland signerer for svensk klesgigant

Under runden klarte han stort sett å skjule skuffelsen. Inni ham kokte det.

– Det er veldig frustrerende å ikke få i puttene. Det er irriterende. Jeg blir forbanna! sier Hovland.

Mektig slag

Han gikk likevel på par og er på delt 27. plass i sin andre Major-turnering.

Han er likt med Tiger Woods. Søndag spiller Hovland med kinesiske Haotong Li.

Hovland møter VG ved hull 18 på en av verdens mest kjente golfbaner. Han har akkurat avsluttet med birdie (en under par) etter et mektig innspill på rundt 200 meter.

SPILTE BAK TIGER: Her er Viktor Hovland på hull 14 hvor han gjorde birdie. Samtidig slår Tiger Woods ut på hull 15. Foto: Thomas Nilsson / VG

les også

Verdens mest berømte golftrener: - Et enormt talent

Det tok av på tribunene da Hovland traff greenen. Dermed hadde han snudd en golfrunde som var på vei i feil retning:

På et tidspunkt var han to over par. Så løsnet det. Og de ni siste hullene gikk han to under par. Akkurat som under Masters i april, klarte Oslo-gutten å slå tilbake da det meste gikk imot ham.

– Jeg vet at jeg har det i meg at jeg kan snu ting, selv om jeg ikke er fornøyd med spillet, sier Hovland.

GJØRMEBALL: Viktor Hovland og Alan Bratton fant til slutt ballen han slo i buskaset på hull ni. Foto: Thomas Nilsson / VG

– Helt flaut

På hull ni så det stygt ut. Fra midt i fairway – der Hovland som regel befinner seg - slo han ballen ut i buskaset til høyre for greenen.

– Jeg slo den ballen så langt til høyre at det er helt flaut, sier en sedvanlig selvkritisk Hovland.

De brukte litt tid på finne ballen. Den var gjørmete og ikke mulig å spille på, og han måtte ta en såkalt dropp - og spille videre med ett straffeslag.

Men han chippet ballen helt inntil flagget og reddet bogey. Krisen var unngått.

Runden imponerte collegetrener Bratton.

les også

Slik hyller Casper Ruud golfkometen: – Imponerende og inspirerende

– Denne mentale styrken er en av egenskapene som er veldig vanskelig å lære bort. Viktor har den. Han er blitt enda bedre på det, samtidig som ferdighetene også har økt, sier Bratton.

Han mener det er kort avstand fra der Hovland ligger nå og helt opp til toppen.

– Forhåpentligvis vil det han har lært denne uken hjelpe ham til å vinne en U.S. Open en gang i fremtiden, sier Bratton, som søndag bærer nordmannens bag for siste gang.

PROFFTAKTER: Viktor Hovland blir proff etter søndagens runde. Han skal spille på PGA-touren de fire neste ukene. Foto: Nilsson, Thomas

– Stor karriere

Hovland blir proff. Tore Waagø, daglig leder i Hovlands norske klubb Miklagard, mener det er en riktig avgjørelse.

– Vi synes det er fantastisk å se hvilken ro han har. Det er moro å se et klubbmedlem og en nordmann som helt klart hører hjemme i dette selskapet. Jeg er sikker på at dette bare er starten på en stor karriere, sier Waagø.

PÅ TOPPEN: Gary Woodland leder U.S. Open. Han har aldri vunnet en Major-turnering. Foto: Warren Little / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

les også

Ikonet Tiger Woods vant Masters - Hovland ble beste amatør

Hovland er elleve slag bak amerikanske Gary Woodland. Bak ham følger engelskmannen Justin Rose (-10). Han har en haug med meritterte proffer bak seg.

Men han har en annen amatør foran seg: Amerikanske Brandon Wu (22) fra Stanford University ligger to under par, på delt 17. plass.

For Hovland blir det et lite mål å ta igjen ham og bli beste amatør, slik som i Masters, selv om han sier at det ikke er så viktig for ham.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder