STERK START: Viktor Hovland ser på sitt innspill til hull nummer ni. Det endte med birdie. Foto: David Cannon / Getty Images Europe

Woods vurderte Hovland på USAs lag

VIRGINIA WATER, SURREY (VG) Viktor Hovland (22) åpnet med en meget sterk runde i proffdebuten på Europatouren. Kanskje Tiger Woods fulgte ekstra nøye med?

Woods er kaptein for det amerikanske laget som skal møte resten av verden i desember, i den såkalte Presidents Cup. For noen dager siden ble det lagt ut følgende uttalelse fra Woods på cupens nettsider: «Høstturneringene gjør også at jeg kan ta en ekstra kikk på Matthew Wolff, Viktor Hovland og Colin Morikawa, som alle har spilt bra etter at de ble profesjonelle sent i sesongen».

les også

Hovland har svarte belte i taekwondo: – Tror det hjelper meg

Hovlands navn ble fjernet raskt, men feilen ble selvsagt plukket opp, blant annet av Golf Channel-skribenten Geoff Shackleford på denne nettsiden (se oppdateringer 16. september).

Han unnskylder Woods med følgende: «Selvsagt er det mange uskyldige forklaringer for at Viktor Hovland ble nevnt. Han snakker bedre engelsk enn de fleste amerikanere! Og med en fin Oklahoma-slang. Og han ser ut som en av de beste spillerne på planeten akkurat nå.»

KAPTEIN: Tiger Woods styrer det amerikanske Ryder Cup-laget. Foto: WILLIAM WEST / AFP

Daily Mail spurte Hovland om Woods-tabben etter dagens sterke åpningsrunde på «minus tre», som holdt til en delt 14. plass, fire slag bak ledende Matt Wallace.

– Oh, really, svarte han med sitt store smil og litt amerikanske væremåte.

– Ha-ha, det hadde jeg ikke sett. Men jeg har et amerikansk pass også, jeg kan bare bytte frem og tilbake, fleiper Hovland spontant.

Konfrontert med at det kanskje handler om hans amerikanske aksent, sier han:

– Ja, mulig, det er ikke en bra ting. Jeg må jobbe med den.

les også

Ryder Cup-kapteinen hyller Hovland: – Spillet hans har vært fenomenalt

Uansett må det være et stort kompliment at Tiger Woods har tenkt på Hovland som en mulig del av laget sitt. Det skulle fortelle det meste om hva den norske golfyndlingen, for det er det han er, har levert de siste månedene.

Men isteden er det Europa og Ryder Cup-kapteinen Padraig Harrington som kan komme til å ville ha med Hovland, i møtet med USA neste høst.

– Det er ganske høyt oppe på listen min. Jeg elsket å spille for Oklahoma State (collegegolf), og å være en del av laget som vant det amerikanske mesterskapet. Det er litt annerledes enn vanlig golf. Å være en del av et lag er liksom det maksimale, sier Hovland.

Ryder Cup-kaptein Padraig Harrington var meget fornøyd med det han så da han spilte med Hovland.

– Jeg ser mer enn noe annet en innstilling jeg liker i spillet hans. Han har en ung manns «attitude». Jeg visste at han var god og rolig. Han er virkelig veldig, veldig sterk mentalt, sier Harrington til VG etter dagens runde.

Du kan se utdrag her:

Fulgt av en drøss nordmenn rundt banen leverte Hovland en meget solid runde, og flere ganger kunne man høre engelskmenn spørre: «Is this the Norwegian guy?»

Det ble en berg- og dalbane-runde for Hovland. Han slet med utslagene, særlig på par fire-hullene, og det kostet ham tre bogeyer på de ni første hullene.

les også

Ingen avsluttet bedre enn Hovland

Men fire birdier gjorde at han likevel rundet ett slag under par, og på de siste ni var det litt mer stødig golf – før det tok av på de to siste hullene. Hovland gikk fra minus én til minus tre etter birdie på begge, to par fem-hull, men det holdt på å gå galt på det siste. Hovland slo ut to baller, av frykt for at den første hadde havnet utenfor banen.

ARGUSØYNE: Padraig Harrington (til venstre) ser Viktor Hovland slå ut på hull 15. Foto: TROND JOHANNESSEN

– Heldigvis snek den seg akkurat over trærne, sier en lettet Hovland, som ble konfrontert med at dette var enda en runde på 60-tallet, etter 17 strake på PGA-touren.

– Det er nok bare på PGA. Jeg har hatt et par runder på 70-tallet på Korn Ferry-touren innimellom der også, poengterer han selv.

Uansett: Han fortsetter å være vanvittig stabil, og dette lover meget godt foran de tre neste dagene. Turneringen på Wentworth spilles frem til søndag. Hovland skal dumme seg veldig ut for ikke å bli blant spillerne som klarer cuten etter to runder, og får være med alle fire dagene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder