TETT OPPGJØR: Josh Thomson (t.v.) og Benson Henderson barket sammen i Chicago i natt. Foto: AP

UFC: Fullførte toppkampen med ødelagt tommel

Josh Thomson (35) var så desperat etter å vinne mot tidligere UFC-mester Benson Henderson (30) at han kjempet fire runder med en angivelig brukket tommel.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Thomson skulle egentlig ha gått kamp mot Anthony Pettis, mannen som er tittelholder i UFCs lettvektklasse etter at han vant mot Benson Henderson i september.

Men da Pettis ble skadet, takket Thomson ja til å møte nettopp Henderson som altså var tittelholder i halvannet år. Vinneren av nattens møte i United Center i Chicago vil etter all sannsynlighet få sjansen mot Pettis når han er skadefri.

Nektet å gi seg

Og det ble en jevn affære som gikk tiden ut, men allerede i den første runden fikk Thomson problemer. Han ødela tommelen på høyrehånda, og etter å ha dominert de to første rundene var han tydelig hemmet i de tre siste rundene.

- Hånden min er ødelagt, hånden min er brukket, sa Thomson da han fikk hjelp av teamet sitt mellom andre og tredje runde.

- Jeg vurderte å kaste inn håndkledet da, men han kjempet så bra sa Thomson-trener Javier Mendes etter kampen.

- Skaden plaget meg virkelig. Jeg klarte ikke å gripe skikkelig. Tommelen min bøyde seg helt bakover. Det var veldig irriterende man ikke får gjort det man har trent på i så lang

KJEMPET: Josh Thomson var hemmet av skaden, men tapte med små marginer mot Benson Henderson. Foto: AP

tid, forklarte Thomson.

Fire runder med skade

For Thomson sin del var det ikke et alternativ å gi opp. Veteranen, som tidligere har vært tittelholder i organisasjonen Strikeforce, har nemlig en stor drøm om å få tittelbeltet i UFC også.

Til tross for skaden klarte han å få Henderson i bakken flere ganger, men den gamle UFC-mesteren viste også styrke. Det er tross alt bare Pettis som har slått ham siden mars 2007 - da til gjengjeld to ganger.

Etter fem runder mellom Thomson og Henderson måtte dommerne avgjøre, og de to første hadde 48-47 til hver sin fighter, mens den tredje og siste dommeren svært overraskende hadde 49-46 i favør Henderson.

- Min mening teller ikke. Jeg tapte. Det satt tre dommere ved buret som mente at jeg tapte, og det er det som betyr noe, sa en skuffet Thomson på pressekonferansen.

ØYNER NY PETTIS-KAMP: Benson Henderson har bare tapt tre kamper i karrieren - to av dem mot Anthony Pettis. Nå håper Henderson på en ny mulighet mot UFC-mesteren i lettvektklassen. Foto: AP


Vurderer å legge opp

35-åringen utelukker ikke at han kommer til å legge opp etter å ha vunnet 20 av sine 27 profesjonelle MMA-kamper:

- Det er mulig at dette er slutten, ja, sa Thomson.
Henderson var fornøyd etter seieren:

- Jeg hadde brukbar kontroll, selv om jeg gjorde noen feil så fikk det ikke så store konsekvenser. Han klarte ikke å utnytte de gangene han kom på ryggen min, sa Henderson som nylig giftet seg med forloveden Maria som han fridde til etter en UFC-kamp i april i fjor.

- Hun lot meg ta denne kampen selv om det krasjet litt med bryllupet. Men nå når det er gjort, så skal jeg dra med henne til en strand et eller annet sted og bli tjukk, sa Henderson og gliste bredt.

PS! Sergio Pettis, Anthony Pettis 20 år gamle lillebror, er regnet for å være et av de aller største MMA-talentene. Men i natt gikk han på sitt første tap i karrieren etter å ha vunnet de ti første. Alex Caceres avgjorde kampen på «rear naked choke» helt på tampen av den tredje og siste runden.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder