Få med deg de tre første episoden av «MMA-skolen»

Nå kan du lære om MMA på VGTV

Mange ser på MMA som en unødvendig brutal idrett som minner om menneskelig hanekamp. Nå skal Mike Smith hjelpe nordmenn til å forstå kampsporten bedre.

  • Per Opsahl

Artikkelen er over seks år gammel

Til daglig er Smith trener på «Wand Fight Team MMA Gym» i Las Vegas som eies av MMA-legenden Wanderlei Silva og er et av de mest anerkjente treningsstudioene i verden.

Nå skal Mike Smith lære nordmenn mer om Mixed Martial Arts. Hver torsdag sendes «MMA-studio» på TV 2 Zebra kl. 22.30, og et fast innslag i programmet er altså MMA-skolen der Smith tar for seg de viktigste elementene i Mixed Martial Arts.

- Mike viser oss de grunnleggende tingene i sporten. For et utrent øye kan MMA se unødvendig brutalt ut, men dette handler først og fremst om svært tekniske atleter som går opp i buret for å avgjøre hvem som er den sterkeste og beste, sier Anders Kvaal til VG.

VGTV: 1. episode av MMA-skolenVGTV: 2. episode av MMA-skolenVGTV: 3. episode av MMA-skolenVGTV: Se episode 4 herVGTV: Se episode 5 her

Han er utegående reporter i «MMA-studio» og har vært flere turer i USA for å lage reportasjer om kampsporten som stadig blir referert til å være «den raskest voksende sporten i verden».

I USA oppnår da også de største kampene, først og fremst tittelkamper i den største organisasjonen UFC, svært høye seertall. For mange amerikanere har MMA blitt minst like stort som boksing, ishockey og basketball.

Kampsporten, som er blitt enormt populær på verdensbasis gjennom den største organisasjonen UFC, er sammensatt av elementer fra en rekke grener. De beste MMA-utøverne behersker teknikker som boksing, bryting, grappling og sparking.

Nå kan du se de tre første episodene av MMA-skolen på VGTV, og hver uke fremover kommer det en ny episode. Den vises også i hovedprogrammet MMA-studio som altså går på TV 2 Zebra i kveld kl. 22.30.

Les også

Mer om

  1. Kampsport

Flere artikler

  1. Se det norske «MMA-villdyret» våkne

  2. Norsk MMA-kvartett entrer buret i København i kveld

  3. Formo med ekstremt vektkutt før MMA-kamp

  4. UFC-Teixeira etter skjebnekampen: – Jeg er tilbake

  5. MMA-Formo vant på «armbar» i første runde

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder