SATT PÅ SIDELINJEN: Malin Berås har blitt satt på sidelinjen av norsk montésport etter at hun inngikk et samarbeid med et internasjonalt bettingselskap.

SATT PÅ SIDELINJEN: Malin Berås har blitt satt på sidelinjen av norsk montésport etter at hun inngikk et samarbeid med et internasjonalt bettingselskap. Foto:Privat,

Rytter-Malin saksøker Det Norske Travselskap

DNTs generalsekretær kaller det en ikke-sak

Rytterstjernen Malin Berås (25) har valgt å saksøke Det Norske Travselskap (DNT) i kjølvannet av bråket rundt hennes samarbeid med det internasjonale spillselskapet Leo Vegas.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Bråket mellom montérytteren og DNT og Norsk Rikstoto startet da det ble kjent at Berås hadde inngått en samarbeidsavtale med spillselskapet LeoVegas. DNT og Norsk Rikstoto krevde at rytteren skulle bryte samarbeidet, mens Berås svarte med å levere inn sin lisens.

DNT valgte likevel å inndra lisensen til Berås, noe som gjør at hun ikke har mulighet til å søke om lisens i andre land. Tirsdag ble det kjent at Berås nå har valgt å saksøke DNT. Nyheten ble først omtalt i FVN.

- Bakgrunnen for at jeg saksøker DNT er at jeg mener de har inndratt lisensen min på ulovlig vis. Jeg leverte lisensen min, og de rakk aldri inndra den. Lisensen er viktig for meg når det kommer til muligheten for å ri i andre land, og å få drive med det jeg elsker å gjøre, sier 25-åringen til VG.

Berås' advokat, Olav Sylte, har vært i kontakt med DNT, som ifølge advokaten ikke har planer om å endre avgjørelsen om å inndra lisensen.

- De har valgt å inndra lisensen til Malin uten at hun har brutt noen regler. Hun valgte å levere inn sin lisens nettopp fordi hun ikke ønsket å bryte reglene. Det andre grunnlaget for søksmålet er at DNT hevder LeoVegas driver konkurrerende virksomhet. Det gjør de ikke. De leverer casinospill, sier Sylte.

- Må få tjene penger

Berås er oppgitt over at DNT ønsker at hun skal si opp inntektskilden sin.

- Montéryttere har ikke lov til å tjene penger. Vi rir en hest, og vi rir om penger. Så skal vi betale reiseutgiftene og utstyr, mens vi tjener penger for andre. Så vil de at jeg skal slutte i jobben min. Det blir helt feil, sier hun.

Berås er langt fra den første idrettsprofilen som kommer i hardt vær etter å ha inngått en samarbeidsavtale med et internasjonalt bettingselskap. Både Mats Zuccarello og Cathrine Larsåsen valgte å bryte sine avtaler, mens John Arne Riise sto på sitt og beholdt sin avtale med spillselskapet Betsson.

- Man kan ikke sammenligne ishockey og monté. Jeg forstår at Mats brøt avtalen han hadde, han tjener gode penger på å spille ishockey, og John Arne får fortsatt spille fotball. Jeg driver med en idrett jeg ikke tjener penger på. DNT og Rikstoto bør være glad for at det kommer noen inn som ønsker å bidra slik at man får bygget opp sporten, kommenterer hun.

- En ikke-sak

Generalsekretær i DNT, Rune Gustavsen, sier til VG at grunnlaget for søksmålet er feil.

- For det første har vi ikke inndratt lisensen til Malin Berås. Vi sendte et brev der det sto at om hun ikke avsluttet samarbeidet med spillselskapet, ville vi oversende saken til domskomiteen. Hun valgte å levere inn sin lisens, i det øyeblikket ble det en ikke-sak, sier Gustavsen.

Han forklarer at ordet inndragelse har blitt brukt er fordi hun ikke var medlem av et travlag – noe man må være for å ha lisens.

- Hun hadde ikke betalt travlaglisensen sin – til tross for at det var blitt sendt purring. Den ble betalt like etter, og etter det har det ikke vært noe tema med inndragelse.

- Ettersom hun fortsatt har en avtale med spillselskapet, er det en konflikt med DNTs lover, og da ville vi kjørt saken videre. Men det betyr ikke at hun er dømt. Dermed er grunnlaget for søksmålet helt feil.

Gustavsen påpeker også at etter at Berås selv leverte inn sin lisens, mistet hun muligheten for å søke om lisens i andre land.

- Man er nødt til å ha lisens i landet man har sin faste bopel. Skulle man kunne levere inn sin lisens om man ble utestengt, og bare dratt til et annet land ville det vært for enkelt. Om en svensk kusk blir utestengt en uke, kan han ikke bare dra til Norge og kjørt her, sier han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder