Ekspert mener Bahari kan gi Meek kamp om UFC-plass

Danske Nicolas Dalby vant hovedkampen med karatespark i stjerneklassen

Stor helg for norske MMA-proffer i København

Tre av fire norske MMA-fightere gikk seirende ut av «Cage Warriors 66» i helgen.

Artikkelen er over seks år gammel

Håkon Foss (27), Jack Hermansson (25) og Mohsen Bahari (28), som alle trener på Frontline Academy i Oslo, vant i tur og orden da de var i aksjon på helgens stevne i den danske hovedstaden.

«Cage Warriors» er den største MMA-organisasjonen med base i Europa. Med andre ord er det også et godt utstillingsvindu for de som eventuelt måtte ønske andre utfordringer - som for eksempel UFC.

Hermansson-comeback

Jack Hermansson har da også prøvd seg i Bellator, men etter to tap der gjorde han et etterlengtet comeback med seier mot spanske Enoc Solves Torres. Etter en tøff kamp der nordmannen dominerte, så avgjorde han til slutt på knockout i tredje og siste runde.

VGTV: Se Hermansson vinne på knockout her

Dermed står Hermansson med seks seirer og to tap i karrieren, og kan muligens være aktuell for en tittelkamp i «Cage Warriors» mellomvektklasse.

Weltervekteren Mohsen Bahari fikk bryne seg på den brasilianske veteranen Bruno Carvalho, og vant til slutt på poeng etter at alle de tre dommerne hadde 28-åringen som vinner i to av tre runder. Bahari står nå med syv seirer og ett tap i karrieren.

VGTV: Se Mohsen Bahari vinne på poeng

- Både Jack og Mohsen gjorde en formidabel innsats, og viser hvor høytnivå norske proffutøvere ligger på. Jack trengte en seier etter sine to foregående tap og et lengre fravær fra buret, og han leverte, sier MMA Norway-redaktør Tarjei Nymark Mørkve til VG.

Han lot seg særlig imponere av Baharis kamp.

- Mohsen så eksepsjonelt bra ut, kanskje det beste hvi har sett ham. Det var tydelig at han hadde forberedt seg godt på motstanderen som var større rent fysisk og hadde en stor fordel med rekkevidden, sier Mørkve.

UFC neste?

Det har lenge vært snakk om at knockouteksperten Emil Weber Meek kan bli den neste nordmannen i gigantorganisasjonen UFC, men Mørkve antyder at Bahari også kan melde seg på om å få gå kamp der i løpet av få måneder. Etter planen skal UFC arrangere et stevne i Stockholm i oktober.

- Bahari har én kamp igjen av kontrakten med «Cage Warriors», og han hiver seg på i kampen om å kapre en potensiell norsk plass i UFC Sweden. Det kan bli meget avgjørende hvordan Meek og Bahari gjør det i sine neste kamper dersom det er snakk om at UFC tenker å ha med en nordmann, sier Mørkve.

Håkon Foss slo for øvrig svenske Per Franklin etter å ha avgjort med et «Triangle Choke»-grep da halvannet minutt gjensto av første runde. Den fjerde nordmannen som gikk kamp lørdag kveld var Alexander Jacobsen. Han tapte sin proffdebut mot svenske Rioo Ibrahim som avgjorde på «Rear-Naked Choke» tidlig i første runde.

Karateknockout

Stevnets store «snakkis» ble hovedkampen mellom danske Nicolas Dalby og ukrainske Sergei Churilov.

Etter å ha dominert stort med enormt mange lave spark, så gjorde Dalby kort prosess med motstanderen da han traff klokkerent med et karatespark som definitivt blir å regne med i diverse «årets knockout»-kåringer i MMA-verden.

VGTV: Se det spektakulære sparket her

- Det er Det er en klar kandidat, og det er spesielt gøy når vi får se slikt i tittelkamper. Slike ting får mye oppmerksomhet, og det er på mange måter veldig positivt at det skjer utenfor UFC slik at også de andre promotørene får sin bit av oppmerksomhet fra media, sier Mørkve.

Så spørs det om ikke snart UFC står på døra til Dalby som har vunnet alle sine 12 proffkamper.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder