VANT: Kroatiske Marin Cilic gikk av med seieren i US Open mandag kveld. Foto:,AFP

Marin Cilic vant US Open

Marin Cilic knuste japanske Kei Nishikori 6-3, 6-3, 6–3 i finalen under US Open.

  • Eva-Therese Loo Grøttum

Artikkelen er over fem år gammel

For 25 år gamle Cilic smakte seieren trolig ekstra godt, ettersom han i fjor måtte følge fjorårets US Open fra sidelinjen etter en fire måneders utestengelse for dopingbruk.

Det er også 25-åringens første Grand Slam-tittel.

– Dette er fra alt det hadre arbeidet de siste årene, og spesielt i fjor, sa Cilic under prisutdelingen, hvor han også kysset trofeet i sølv og mottok en sjekk på tre millioner dollar, skriver nyhetsbyrået Ap.

Cilic var kjent som et stort tennistalent da han i 2013 testet positivt på en dopingprøve under ATP-turneringen i München.

– Nervøse

TAPTE: Japanske Kei Nishikori. Foto:Darron Cummings,Ap

Cilic og Nishikori hadde møtt hverandre syv ganger tidligere, og i fem av disse møtene gikk den ett år yngre japaneren seirende ut, skriver NTB.

– Vi var begge ganske nervøse, spesielt i første sett. Da vi kom i gang, ble det litt bedre, innrømmet Cilic etter kampen.

Under mandagens finale var Kei Nishikori imidlertid sjanseløs mot den nesten to meter høye kroaten og måtte se seg slått 6–3 i alle de tre settene.

Nishikori fikk dermed ikke oppfylt sin drøm om å bli første asiat til å sikre seg en Grand Slam-tittel, men ble i det minste første asiat til å spille i finalen om en slik tittel.

– Jeg er lei meg for at jeg ikke klarte å få trofeet i dag. Men det skal jeg helt sikkert neste gang, sa Nishikori etter tapet, skriver AP.

Årets US Open-finale er den første Grand Slam-finalen på nesten ti år uten de såkalt «fire store» navnene i tennis: Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic og Andy Murray.

(VG/NTB)

Mer om

  1. Tennis

Flere artikler

  1. Første Grand Slam-finale på nesten ti år uten «de fire store»

  2. Wawrinka gruset Djokovic i French Open-finalen: - Spilte mitt livs kamp

  3. Slo verdensener Novak Djokovic: Sensasjonsmannen Nishikori klar for US Open-finale

  4. French Open: Stjernesmell i kvartfinalen

  5. Djokovic utlignet Björn Borg etter ny triumf i Melbourne

  6. Pluss content

    Andy Murray: Fjerde hjulet på vogna

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder