Hør landslagsguttenes hilsener til Petter Northug

Rønning: - Du skal få sitte på med meg til Værnes, Petter, når vi skal på verdenscup

VAL SENALES (VG) Eldar Rønning (32) tilbyr Petter Northug (28) bilskyss til flyplassen når de skal ut og konkurrere i vinter.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Både landslagsløperne og Petter Northug forbereder seg til sesongen i Val Senales. Om drøye tre uker er det nasjonal åpning på Beitostølen. Helgen etter er det verdenscupåpning i Kuusamo i Finland.

De norske løperne er spente på formen til Northug. De fleste tror han er i god form, men det varierer hvor god form de norske landslagsløperne håper Northug er i under VM i Falun. Martin Johnsrud Sundby ønsker seg Northug i kalasform, så Norge kan banke Sverige på stafetten.

Tre timer på ski

Landslagsløperne er tidlig oppe under høydesamlingen i Nord-Italia. I går var mange i gang med den første økten på breen på 3000 meter i 0830-tiden. Johnsrud Sundby gikk på ski i tre timer. Eirik Brandsdal gikk 21 kilometer. På ettermiddagen ventet en barmarksøkt.

SJÅFØR: Eldar Rønning tilbyr seg å kjøre bil når han og Petter Northug skal til og fra konkurranser. Foto:Cornelius Poppe,NTB scanpix

Petter Northug var ikke ute på ski under en skyfri himmel tirsdag formiddag. Men i likhet med landslagsløperne sanker han mil med snø under skiene om dagen. Sjur Røthe forteller at Northug ser bra ut.

Northug forlot landslaget til fordel for en privat satsingetter VM i Val di Fiemme våren 2013. Dette er hans andre sesong utenfor landslaget.

28-åringen fra Nord-Trøndelag ble, som de aller fleste har fått med seg, tatt for fyllekjøring i mai. Den 9. oktober ble han i Sør-Trøndelag tinghus dømt til 50 dagers fengsel og 185.000 kroner i bot. Northug ble også fradømt retten til å føre motorvogn «for alltid». Det betyr vanligvis fem år.

- Få økter med Petter

Familien Northug var godt representert på breen i går formiddag, mamma May og lillebror Even gikk på ski. Det gjorde også mellomstemann Tomas, som er på sprintlandslaget.

- Det blir få økter med Petter nå, men vi ses på breen, sier Tomas Northug til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder