VRAKET: Maiken Caspersen Falla ble olympisk mester på sprinten forrige tirsdag. Hun får ikke gå teamsprinten onsdag, det får derimot sølvvinner Ingvild Flugstad Østberg (t.v.). Foto: BJØRN S. DELEBEKK

OL-mesteren vraket til lagsprinten

Trener Hjelmeset: - Maiken tok det noenlunde ok

SOTSJI (VG) Etter noen timers ekstra betenkningstid for landslagstrener Roar Hjelmeset, så er det klart at Ingvild Flugstad Østberg og Marit Bjørgen går lagsprinten for Norge onsdag.

Landslagstrenerne Roar Hjelmeset og Egil Kristiansen møtte pressen sammen med lagsprintduoen på utøverhotellet klokken 13.00 norsk tid (klokken 16.00 lokal tid).

Egentlig skulle teamsprintlaget vært presentert klokken 07.30, men avgjørelsen ble utsatt.

Bjørgen røk i semifinalen

Maiken Caspersen Falla ble olympisk mester på sprint forrige tirsdag, mens Ingvild Flugstad Østberg tok sølvet. Marit Bjørgen røk ut i semifinalen. Men Falla går altså ikke teamsprinten. Trenerne valgte Østberg, fordi hun har bedre resultater enn Falla fra nyttår og frem til OL.

- Maiken tok det noenlunde ok. Hun er skuffet, sier sprinttrener Roar Hjelmeset.

Ingvild Flugstad Østberg innrømmer at hun var veldig spent på uttaket.

- Vi var spente begge to, og klare for å gå begge to, sier Østberg, og viser til seg selv og Maiken Caspersen Falla.

Bjørgen fikk bestemme selv

Østberg har vært god helt siden Tour de Ski, og vært på pallen i alle verdenscupsprintene etter det.

- Ut i fra uttakskriteriene som ble satt før sesongen, så er det greit at uttaket ble som det ble, sier en fornøyd Østberg.

- Ja, Ingvild var veldig enig i uttaket, legger Hjelmeset til og ler litt.

NRKs langrennskommentator Jann Post forstår uttaket hvor OL-vinneren er henvist til plassen som reserve.

- Hvis Marit er i form, er hun Norges beste kvinnelige skiløper, så den saken er grei. Når det gjelder Maiken og Ingvild, så tror jeg de har basert uttaket på tidligere resultater. Av de to har Ingvild vært best over tid og tryggere i klassiske renn og i lagsprinter. Men det er selvsagt veldig synd for Maiken som er i kjempeform, sier Post.

Roar Hjelmeset forteller at Marit Bjørgen var forhåndsuttatt til lagsprinten, og at hun fikk bestemme selv om hun ville gå eller ikke.

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn mener uttaket sier alt om nivået i norsk kvinnelangrenn.

Bjørn: - Et vanskelig valg

- Når den olympiske mesteren på sprinten ikke får gå lagsprinten, så sier det at vi har et veldig godt lag. Maiken er nok skuffet nå, sier Bjørn til VG og utdyper:

- Jeg tror det må ha vært et vanskelig valg for trenerne. Maiken vant jo OL-gull, men det var i friteknikk. Lagsprinten er i klassisk, og jeg vil nok si at Ingvild har vært mest stabil i verdenscupen denne sesongen. Hun har vært på pallen i flere internasjonale renn. Ingvild vært den solide og stabile, og det tror jeg er bakgrunnen for dette valget.

Tidligere i dag ble det klart at Petter Northug og Ola Vigen Hattestad er herrelaget på teamsprinten. Eldar Rønning er reserve.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder