Nishikori: - Jeg skjønner ikke hva som skjer

Ruud: - Imponerende

Eurosport-kommentator: - En kjempesensasjon

JUBLER: Kei Nishikori jubler etter å ha tatt seg til finale i US Open. Foto:Matthew Stockman,Afp

Slo verdensener Novak Djokovic: Sensasjonsmannen Nishikori klar for US Open-finale

Kei Nishikori (24) fortsetter å overraske. Lørdag kvalifiserte den japanske sensasjonsmannen seg til US Open-finale med å slå verdensener Novak Djokovic (27).

  • Eivind Haugen

Artikkelen er over fem år gammel

Japaneren - som er ranket som nummer 11. i verden - vant etter 6-4, 1-6, 7-6, 6-3 og er med det klar for finale mot enten Roger Federer eller Marin Cilic som spiller natt til søndag.

SLÅTT UT: Novak Djokovic måtte se seg slått av Kei Nishikori i semifinalen av US Open. Foto:Stan Honda,Afp

- Dette er en kjempesensasjon. Det er veldig overraskende at han tar seg til finale, sier Eurosport-kommentator Christer Francke til VG etter kampslutt.

- Jeg skjønner ikke hva som skjer. Jeg var litt sliten ettersom det var min første semifinale i en Grand Slam-turnering. Det er en utrolig følelse å slå den beste spilleren i verden og å spille så bra som jeg har gjort de siste kampene, sier Nishikori etter kampen.

Krevende forhold

Den 24 år gamle japaneren taklet heten og fuktigheten på Arthur Ashe Stadium best.

- Det var 33 grader der og veldig fuktig. En får ikke inntrykk av hvor varmt det faktisk er på TV, men det er svært krevende forhold. Det gjør prestasjonen til Nishikori ekstra sterk, sier Francke.

HOPPENDE GLAD: Nishikori feirer finaleplassen. Foto:Julio Cortez,Ap

- Det var veldig varmt og fuktig. Jeg er vant til å spille lange kamper og håper å få nok hvile til finalen, sier Nishikori.

Han er den første asiaten som tar seg til en finale i en Grand Slam.

- Jeg håper det er store nyheter i Japan. Jeg merker støtten fra fansen i Japan. Klokken er fire på natta der nå, men jeg håper mange så kampen, sier han.

Ruud: - Imponerende

Nishikori åpnet med 6-4 i første sett, men Djokovic slo hardt tilbake og vant andre sett med hele 6-1.

- Jeg trodde han var ferdig da, men der tok jeg feil. Det var Djokovic som var ferdig! Nishikori hadde et gir til, han. Djokovic servet bra, men på alt annet var han på etterskudd nesten hele tiden, sier Francke.

TAKKET FOR KAMPEN: Djokovic takker Nishikori for oppgjøret. Foto:Matthew Stockman,Afp

Tidligere tennisproff Christian Ruud er overrasket over fremgangen til japaneren, men er likevel mektig imponert over det 24-åringen har fått til.

- Det er imponerende, rett og slett, sier Ruud til VG.

- Nishikori og Djokovic spiller veldig lik tennis. De har begge raske ben og liker å spille hurtig tennis. Ingen av dem har særlig svakheter. Djokovic mangler det lille ekstra som han ofte har, noe han har gjort siden Wimbledon egentlig, sier Ruud.

Tror på topp fire

Tennis-fansen har lenge stilt seg spørsmålet om hvem som blir den neste som tar steget opp til de fem høyest rankede i verden. Francke tror Nishikori blir den

- Absolutt. Slik han spiller nå og med spillerne han slår er han den som er nærmest akkurat nå. Jeg hadde mest tro på Gregor Dimitrov, men han virker ikke helt moden ennå, ikke helt stabil, sier Francke.

Tror på Cilic - håper på Federer

Finalemotstander blir som allerede nevnt enten legenden Roger Federer eller kroaten Marin Cilic. Ruud håper at Federer tar seg videre, men tror Cilic kaprer finaleplassen.

CELEBERT: Regissør Woody Allen ser på semifinalen. Foto:Mike Segar,Reuters

- Jeg sitter med en følelse av at Cilic tar det, altså. Han har på en måte hatt litt samme utvikling som Nishikori det siste året. Tidligere har ingen av de hatt de skikkelig tunge killerslagene, men det har de blitt bedre på. Det er vanskelig å spå, men som sagt tror jeg Cilic går videre, sier Ruud.

Francke har større tro på Federer.

- Det kommer til å gå fort både mot Cilic og eventuelt Nishikori og det liker Federer. Han har større problemer mot spillere som Djokovic og Nadal som slår lange baller fra streken. Cilic, som er nesten to meter høy, kommer også til å få problemer i varmen hvis den fortsetter. Jeg har troen på at Federer vinner hele.

Mer om

  1. Tennis

Flere artikler

  1. Første Grand Slam-finale på nesten ti år uten «de fire store»

  2. Marin Cilic vant US Open

  3. OL-mester Murray slått ut etter drama

  4. I dag blir det «super-fredag» i US Open

  5. Federer kan bli historisk: – Tidenes største uansett

  6. Australian Open: Ny «marerittfinale» for Murray

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder