Calle Halfvarsson får laghjelp for å slå Norge i Tour de Ski

SVENSKENE GÅR FOR SEIER: Svenskene har lagt en plan for hvordan de kan hjelpe Calle Halfvarsson (midt i bildet) til sammenlagtseier i Tour de Ski. Her er Petter Northug (bakerst), Martin Johnsrud Sundby og svensken fotografert under 25 km jaktstart i Toblach torsdag. Northug vant foran Halfvarsson og Sundby. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Slik skal svenskene
senke Northug og Sundby

VAL DI FIEMME (VG) Marcus Hellner og Daniel Richardsson har fått ulike roller for å hjelpe Calle Halfvarsson til å slå nordmennene i formiddag.

  • Camilla Vesteng
  • Sindre Øgar

Artikkelen er over fem år gammel

Calle Halfvarsson er nummer to i Tour de Ski-sammendraget når det gjenstår to etapper. Han er den eneste svensken som kan vinne sammenlagt.

Derfor har landslagssjef Rikard Grip bestemt at de svenske løperne må hjelpe Halvfarsson i dag, lørdag, på 15 kilometer klassisk med fellesstart (start 13.00) u Val di Fiemme.

Les også: Northug har fått superkroppen tilbake.

Det er tre spurtpriser med bonussekunder lørdag. Den første er etter seks kilometer, den neste etter 11 kilometer. Den siste er ved målgang.

Hellner og Richardsson skal hjelpe

Svenskene tror det er en fordel for dem at Norge har to som vil ha flest mulig bonuspoeng, mens de bare har en.

- Det store målet er ikke å tape til Petter, Sundby eller Jevgenij Belov. Vi snakker litt taktikk, men det er ikke noe jeg vil gå ut med i mediene. Vi holder det for oss selv, sier Calle Halfvarsson til Aftonbladet.

Les også: Treneren tror Northug snakker seg selv ned.

Halfvarsson er syv sekunder bak Northug når to etapper gjenstår. Mens svensken er 5,2 sekunder foran Martin Johnsrud Sundby. Svenske Daniel Richardsson og Marcus Hellner er dem som hovedsakelig skal hjelpe Halvfarsson i morgen.

- Calle skal få sekundene, sier Daniel Richardsson til Aftonbladet.

Bremse feltet

Om Halfvarsson er sliten skal Hellner eller Richardsson forsøke å bremse feltet. Om en av de andre i toppen av sammendraget, som Northug og Sundby, ligger an til å vinne bonussekunder, så skal de andre svenskene forsøke og slå dem, så Halvfarsson taper minst mulig. Etter tredje scenarie for svenskene er Halfvarsson på siden av en annen svenske ved spurtprisen.

- Er vi i nærheten av hverandre, så får Calle gå først. Men selv om jeg gir jernet, så tror jeg at han tar meg i spurten nå, men det er klart at Calle skal få sekundene, sier Richardsson til Aftonbladet etter treningen fredag.

Ved spurtprisene på 6 og 11 kilometer får de ti første bonussekunder, bonussekundene fordeles slik fra best til nummer 10: 15-12-10-7-6-5-4-3-2-1.

Les også

Mer om

  1. Langrenn
  2. Petter Northug

Flere artikler

  1. Halfvarsson: - Jeg irriterte meg mye over en norsk løper

  2. Halfvarsson: - Northug er ikke den som kommer til å jobbe mest

  3. Northug om sluttspurten: - Jeg får stor fart bakfra, så jeg må bare passe på så jeg ikke treffer noen. Da kunne jeg ødelagt dem totalt.

  4. Slik reagerte SVT-kommentatorene da Northug rykket

  5. Sundby: - Hvis man regner BMI er nok jeg tyngre enn Petter

  6. Forbannet på Northug etter målgang

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder