BETENKT: Magnus Carlsen, her under verdensmesterskapet i november, har spilt to remis på like mange dager. Foto:Ole Kristian Strøm,VG

Skuffende remis for Carlsen: – I dag ble det bare surr

Wesley So holdt Carlsen til uavgjort med svart

(Magnus Carlsen – Wesley So 0,5 - 0,5) Verdensmester Magnus Carlsen (24) var favoritt mot amerikanske Wesley So (21). Fordelen av hvite brikker til tross: Det endte med remis for nordmannen.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

– Magnus vil ikke være fornøyd med dette, at han ikke klarte å skape noe med hvit, sier Jon Ludvig Hammer i TV 2 Sportkanalens sending.

For andre gang på to dager endte et parti i remis for den regjerende verdensmesteren, under Tata Steel Chess Masters i nederlandske Wijk aan Zee.

VG Direkte: Alt fra partiet her!

Skuffet

Og Carlsen var absolutt ikke fornøyd med eget spill i dagens parti.

– I dag ble det egentlig bare surr. Han spilte midtspillet bedre enn meg, det var ting jeg overså. Jeg likte ikke dette, så da jeg fikk sjansen til å bytte av brikker og styre remis så måtte jeg ta sjansen, sier Carlsen til TV 2.

Nordmannen fikk spørsmål om han var skuffet etter remisen med hvit.

– Det er 11 runder igjen. Det er lite man kan gjøre når konkurrentene spiller bra, var den relativt korte kommentaren fra Carlsen.

Treningspartnere

So er opprinnelig fra Filippinene, men flyttet for et par år siden til USA og har nå gjort amerikaner av seg.

Det ser ut til å satt fart på karrieren til 21-åringen som for første gang nådde topp 10 i verden i november i fjor. Søndag holdt han verdens best rangerte sjakkspiller til uavgjort, til tross for at han startet med svarte brikker.

Og So virket meget fornøyd med å ha gjort det godt med det han anser som et av sine største forbilder.

– Det er bare å gratulerer Norge, som har fostret en så fantastisk spiller, sa So til TV 2 etter partiet.

Filippinsk-amerikanske So har lenge vært kjent som et stort talent, helt siden han ble stormester som 14-åring. Før søndag hadde han imidlertid aldri møtt Magnus Carlsen i en offisiell kamp.

Nå er han den tiende yngste i historien som har oppnådd tittel som stormester. Carlsen er fortsatt nummer tre på den listen.

At den regjerende verdensmesteren aldri før har spilt mot en spiller som nå er nummer ti i verden, er litt spesielt. Men So har ikke fått så mange sjanser i de ypperste superturneringene, der Carlsen som oftest spiller.

I stedet har So herjet i flere åpne turneringer og klatret på verdensrankingen ved å slå klart lavere rangerte spillere. I fjor høst vant han blant annet 100.000 dollar i Millionaire Chess i Las Vegas, som hadde totalt 1 million dollar i premiepenger.

Selv om disse to ikke har møttes i et offisielt parti, kjenner de hverandre godt. So har vært sparringspartner for Carlsen. Ifølge en artikkel i det amerikanske magasinet New Yorker, uttalte Carlsen blant annet at han tidligere har invitert So til Mallorca for å trene før en turnering i Monaco.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder